• צניעות בלבוש

צורת הלבוש בקריאת שמע שעל המיטה

הרב יצחק בן יוסף

ג אלול תשע"ז
שאלה
שלום בדין קריאת שמע יש כלל שלא יהא לבו רואה את הערוה אני מניח שאין הבדל בין ק’ש שעל המיטה לתפילות מס שאלות בעניין 1.האם איש או אשה שלבושים בפיגמה אך ללא בגד תחתון הצמוד לגוף זה מספיק 2. האם חלק עליון בגוף ללא אף בגד מעיקר הדין אפשר להגיד ככה ק’ש ?והאם יש הבדל בין איש לאשה? 3. האם ההגדרה שלא לראות את הערוה זה דוקא ק’ש או אף ברכות השחר? והאם הכוונה דוקא לאותו מקום או גם לשערות הערווה והאם יש הבדל בין איש לאשה הן מבחינת אמירת ק’ש והן מחינת כסוי אותו מקום
תשובה
1. מכנסיים מספיק. 2. אם מקיימים 1 , שאלה 2 - מותר. 3. בכול הברכות וגם בקריאת שמע אסור שהלב יראה את הערווה, בשונה מתפילה שצריך להיות כעומד לפני מלך בהתאם למה שרגיל. ולכן דווקא לאותו מקום, בשונה אישה שבמצב ישיבה יכולה לברך ללא בגדים.