- הלכה
- מד"א, תרומת דם ואיברים
1038
שאלה
השאלה שלי מחולקת ל-2:
החלק הראשון הוא בבת שלא התחילה ללמוד ולהתנדב במד"א.
החלק השני הוא בבת שהתחילה ללמוד ולהתנדב במד"א.
כפי שידוע, העבודה במד"א היא עבודת קודש. אנשים מכספם לומדים עזרה ראשונה ומזמנם נותנים ומשקיעים בלהציל נפשות מעמ"י.
חברתי שמתנדבת במד"א כבר כמעט כשנה מרגישה מאוד מסופקת, היא מרגישה שהיא תורמת שם המון... ואין ספק שהיא באמת עושה חיל. אך בזמן האחרון אמא שלה מתחילה להתנגד להתנדבות שלה במד"א מפני שכמה רבנים ורב מקובל אמרו לה שזה לא מכובד לבת ישראל מפני שבזמן ההמתנה לאירוע |לא עלינו|, כל המתנדבים יושבים בחדר ההמתנה ויש שם גם בנים וגם בנות, וההתערבות הזאת בין המינים היא דבר חמור ויש להתרחק ממנו. הרב המקובל הוסיף ואמר שלא תמשיך במד"א כי זה יפגע לה בזיווג. והיא סיפרה לי שכבר אחד הבחורים אמר לה :"חבל אם לא היית במד"א הייתי יוצא איתך...".
אני מאוד רוצה ללמוד עזרה ראשונה ולהתנדב במד"א, אני חושבת שזה מאוד חשוב, ואני לא חושבת כמו כל הסטיגמות שיוצאות על מד"א- שזה אנשים מפוקפקים, חסרי השכלה, שכל היום יושבים ולא עושים כלום. אני יודעת בבירור שאלו אנשי חסד, שעושים חיל, אנשים באמת טובים!
אני לא יודעת אם להתחיל ללמוד? האם זה מותר לי?האם אותה בת צריכה להמשיך במד"א? האם באמת זה מפחית מערכה? ואם כן- האם זה לא אבסורט? הרי בת הולכת ונותנת מעצמה!מצילה נפשות! נותנת חיים חזרה לאנשים פצועים- האם זה לא אמור להעלות בערכה?!
תשובה
אכן יש מקום להתלבט בשאלה זו. מצד אחד יש בהתנדבות זו מצוה של חסד, מאידך יש מקום לחשוש שמא המפגש עם בנים בכל מיני דרגות מבחינה דתית, יכול בלי שמתכוונים לכך להביא לקשר שיכול לפגום מבחינה דתית. על כן מוטב להתנדב במקום שאין בו כל סיכון. ורק מי שיודעת בעצמה שהיא חזקה מאד ולא תושפע מהסביבה החברתית במד"א יכולה להרשות לעצמה להתנדב למד"א. כדאי להתיעץ עם בעלי נסיון שאפשר לסמוך על עצתם ועל פי זה להחליט.
כרטיס בלבבי לתרומת איברים
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | כ"ג טבת תשע"ב

השתלת קרנית מהמת
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ט אייר תש"ע
תרומת דם בצניעות
הרב אביעד תפוחי | י"ט סיון תשפ"ב
