שאל את הרב

  • משפחה, ציבור וחברה
  • גיור וגרים
קטגוריה משנית
  • הלכה
  • המתנה ביניהם
undefined
שאלה
יש ליוצאי תימן היתר לחמם מאכלים נוזלים ולכן מי שמתארח אצלם - מותר לו לאכול מהם. אישתי בת ליוצאי תימן ואני תושב גרמניה לשעבר וגר שהתגייר כהלכה בארץ. למדתי שאסור לחמם מאכלים שהרוב בהם נוזלים בשבת ונמנעתי לאכול את המרק של שבת בבית של הורי אשתי כי חשבתי שהם מחממים אותו על הפלטה באיסור מחוסר ידיעה, ועתה אני מבין שיש להם על מה לסמוך. אני שואל את עצמי האם עלי להימנע מלחמם מאכלים נוזלים בשבת גם בבית שלנו - כיוון שבעצם אין לי מנהג אבות שעליו אוכל לסמוך? האם עלי לסמוך על מנהג אישתי או מה שנהוג בקהילה בה גדלתי? אותה שאלה נשאלת לגבי הלכות אחרות כגון קטניות בפסח, כיוון שאני רוב החגים מתארח אצל המשפחה של אישתי - כבר התרגלתי לאכול קטניות למרות שכולם משוכנעים שאני ’אשכנזי’. אני רגיל מן הקהילה שבאתי ממנה לשמור בין בשר וחלב 3 שעות וקצת - אישתי 6 שעות. איזה מנהג תקף עבורי?
תשובה
הכלל הוא שאם אין לגר-צדק מנהג מסוים, הוא יכול לבחור איזה מנהג שהוא רוצה. אני הייתי ממליץ שיבחר את מנהגי הספרדים ועדות המזרח, מפני שהאשכנזים קיבלו על עצמם בדרך כלל יותר החמרות, ואין סיבה שהגר יקבל על עצמו את החומרות הללו. אבל אם כבר התרגלת למנהג מסוים, אל תשנה ממנהגך, וכך גם תנהג בביתך. ולגבי שמירת שעות בין בשר לחלב, תעבור לשמור 6 שעות, מכיוון שעל-פי הפוסקים זהו המנהג היותר נכון.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il