- הלכה
- כשרות רגילה לעומת מהדרין
תוקפה ההלכתי של תעודת כשרות
שאלה
א. מה תוקפה ההלכתי של תעודת כשרות במסעדות?
ב. האם ניתן לסמוך עליהן? האם ישנה הבחנה בין רבנויות שונות?
ג. האם ראוי להחמיר ולא לאכול אלא במקום שבעל הבית שומר מצוות ו/או שיש תעודת "כשר למהדרין" ו/או בד"ץ?
תשובה
א. ברוב הרבנויות תעודות הכשרות ניתנות לג' חדשים בלבד. אמנם ישנם מקומות בהם הרבנות נותנת את התעודה ל 4, 5 ובמעט מאוד מקומות גם ל 6 חדשים.
אישורי כשרות הבאים מחו"ל ניתנים לשנה.
ב. בהחלט שיש הבחנה והבדל רב בין הרבנויות שכאן אין המקום לפרטן, אולם הצעתי לזה היא שכל אדם החי בעיר מן הראוי שיפנה לרב המקום או למנהל מח' הכשרות וידבר עימו על טיב ההשגחה ורמת המשגיחים. גם אדם שאינו מבין היטב בכשרות יוכל ע"י מספר שאלות לעמוד על אופן ההשגחה המקומית ורמתה.
ג. במקום שבעה"ב אינו שומר מצוות אפשר לאכול, כמובן בתנאי שישנה תעודת כשרות בתוקף.
בענין כשרות מהדרין ובד"ץ ראה מה שכתבנו בסעיף ב' וכנ"ל.
בשר בהכשר רבנות או בד"ץ?
הרבנות הראשית לישראל | ז מרחשון תשס"ד

רבנות, בד"צ והרב סתיו
הרה"ג יעקב אריאל | ז ניסן תשע"ז

כשרות הרב אויירבך
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו כסלו תשע"ח

הגדרת כשרות מהדרין חלבי ובשרי
מכון התורה והארץ | ט"ו סיון תשע"א

הרב יוסף דהאן

ברירת אורז
ד סיון תשס"ב

מדיח כלים בפסח
י"א ניסן תשס"ב

הכשרות במקרא
י"א ניסן תשס"ב

הכשרת כבד בתנור
ד סיון תשס"ב
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

איך עושים שילוח הקן?
הרב נועם דביר מייזלס | ל ניסן תשפ"ב

איך עושים שילוח הקן?
הרב נועם דביר מייזלס | ל ניסן תשפ"ב
