שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
ברצוני לדעת מה דין כלי (סיר במקרה הזה) חלבי שבישלו בו משהו פרווה אבל בטעות הניחו אותו בכיור הבשרי ( והיו שם כלים עם בשר...). כיצד אם בכלל ניתן להכשיר אותו ולשוב להשתמש בו והאם הוא ישוב להיות חלבי או יהפך להיות בשרי? (כמנהג הספרדים - אם יש הבדל)
תשובה
כלי חלבי שבישלו בו פרווה נשאר חלבי כשהיה. דבר קר אינו אוסר, לדוגמא, אם שמו בשר קר בכלי חלבי קר אין צריך להכשיר את הכלי והבשר מותר באכילה, לכן אם שמו את הסיר בכיור והוא לא היה חם בכדי שהיד סולדת בו (כ-45 מעלות) אין צורך להכשירו. בדרך כלל לא שוטפים כלים במים רותחים ואין הכלים נאסרים אבל אם שפכו מים רותחים על שני הכלים יחד ויש בכלים הבשריים או בכיור שאריות בשר ממש יש להגעיל את הכלי. (שפתי כהן יורה דעה סימן צה סעיף קטן יז ועיין ילקוט יוסף איסור והיתר חלק ג סימן פט סעיף פ ובהערה) באופן כללי, כלי שהוכשר על ידי הגעלה במים רותחים הינו פרווה ואפשר לעשותו חלבי או בשרי או להשאירו פרווה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il