ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

סיר שהונח בכיור בשרי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ג שבט תשס"ו

סיר שהונח בכיור בשרי


הרב בנימין במברגר

שאלה:
ברצוני לדעת מה דין כלי (סיר במקרה הזה) חלבי שבישלו בו משהו פרווה אבל בטעות הניחו אותו בכיור הבשרי ( והיו שם כלים עם בשר...). כיצד אם בכלל ניתן להכשיר אותו ולשוב להשתמש בו והאם הוא ישוב להיות חלבי או יהפך להיות בשרי? (כמנהג הספרדים - אם יש הבדל)

תשובה:
כלי חלבי שבישלו בו פרווה נשאר חלבי כשהיה. דבר קר אינו אוסר, לדוגמא, אם שמו בשר קר בכלי חלבי קר אין צריך להכשיר את הכלי והבשר מותר באכילה, לכן אם שמו את הסיר בכיור והוא לא היה חם בכדי שהיד סולדת בו (כ-45 מעלות) אין צורך להכשירו.
בדרך כלל לא שוטפים כלים במים רותחים ואין הכלים נאסרים אבל אם שפכו מים רותחים על שני הכלים יחד ויש בכלים הבשריים או בכיור שאריות בשר ממש יש להגעיל את הכלי. (שפתי כהן יורה דעה סימן צה סעיף קטן יז ועיין ילקוט יוסף איסור והיתר חלק ג סימן פט סעיף פ ובהערה)
באופן כללי, כלי שהוכשר על ידי הגעלה במים רותחים הינו פרווה ואפשר לעשותו חלבי או בשרי או להשאירו פרווה.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il