- הלכה
- כשרות רגילה לעומת מהדרין
שאלה
קבעתי לעצמי שלא לאכול בשר או עוף המוכשר בסתם "כשר" בהכשרת הרבנות הראשית וכדומה, אלא לקנות מה שכתוב עליו "כשר למהדרין" ובנוסף לכך לפעמים הייתי קונה את המבצע או המחיר הזול שב"כשר למהדרין".
היות ואני מתפלל בבית כנסת חב"ד, פגשתי פעם בשכן שלי החבדי והתברר שהוא שוחט עופות במשחטה מסוימת. העלתי את העניין שאותה משחטה עושים מבצע ומוכרים בזול יותר ממה שמוצע בשוק. אך החבר שלי שעובד במקום פניו החווירו, ושאל אותי אם אני אוכל מהעוף שלהם כאילו גילה שאני אוכל טרפה, אמרתי לו הרי כתוב עליו "למהדרין", אז ענה שזה סתם, ונקב בכמות העופות המופקת בשעה, שזה מעל ומעבר השגחה הכשרות, והוסיף לפיוס שהרי חבד אוכלים "כשר למהדרין מן המהדרין" ומה לי לאכול הכשר שכזה?
מאותו יום הפסקתי לאכול מה ששייך למשחטה הזאת, ושאלתי היא האם תמונה זו מתאימה לכל מה שהנו "כשר למהדרין" או שיש לי להתיר לעצמי לאכול "כשר למהדרין" רק לא מאותה משחטה?
תשובה
לעניות דעתי אפשר לאכול בשקט מכל מה שכתוב עליו כשר למהדרין. ומה שנוגע לחברך אם הוא מתיחס לכשרות במקום עבודתו כאכילת טרף, איך הוא מרשה לעצמו לעבוד שם? אם לדעתו הכל בחזקת איסור אין שום היתר לעבוד שם והוא צריך לדווח על כך לרבנות הראשית.