- הלכה
- כשרות רגילה לעומת מהדרין
652
שאלה
קראתי מאמר של הרב בקשי דורון שהתפרסם ב"תחומין כ"ג" בו הוא כותב שלמוצרים שיש להם אבקת חלב נוכרי, הרבנות מחייבת כתיבה של הדבר- כלומר שיהיה כתוב כשר, עם אבקת חלב נוכרי. כמו כן כותב הרב אותו דבר בקשר לג’לטין. המוצרים המכילים ג’לטין מן החי שאינו כשר יהיה כתוב: מכיל ג’לטין מן החי. רצוני לדעת אם אותו דבר הכלל בקשר לכל המוצרים של הרבנויות בערים (כגון חיפה, נהריה, ר"ג וכו’), גם אם על הכשרות לא כתוב למהדרין. (שאלתי באה בעקבות שמועות על מוצרים בכשרות הרבנות המכילים ג’לטין\ אבקת חלב נוכרי ולא כתוב עליהם כלום!)
תשובה
על פי הנחיית הרבנות הראשית יש לציין במפורש על גבי המוצר כי הוא מכיל אבקת חלב נוכרי. בחלק מהמפעלים מיישמים הוראה זו ובחלק לא. יש לדעת כי ברמת כשרות רגילה נפוץ מאד השימוש באבקת חלב נוכרי , הן בגלל מחירה הנמוך יחסית והן בגלל טעמה .

מה ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין?
רבנים שונים | כ"ח אייר תשס"ד
האם באבל טי צריך הכשר ברמה גבוהה?
הרבנות הראשית לישראל | כ"ו ניסן תשפ"א

עוף כשר למהדרין?
הרב דוד חי הכהן | י"ב אב תשס"ז
להגיש אוכל כשר
הרב בנימין במברגר | כ"ח אייר תשע"א
דיני "שבעה"
הרב בנימין במברגר | ל מרחשון תש"ע
הדלקת אש או בישול של גוי
כולל הלכה בית אל | ט טבת תשע"ח
הדלקת אש או בישול של גוי
כולל הלכה בית אל | ט טבת תשע"ח
