- הלכה
- האם מברכים במקרים שונים
26370
שאלה
שלום, אני החלטתי לקחת על עצמי בלי נדר לברך על השתייה שאני שותה. הבנתי מה מברכים – "שהכול", אבל לא הבנתי מתי עליי לברך. אני נוהגת לשתות כל היום המון, יש לי בבית כוס שאני תמיד ממלאת ואני שותה בתדירות גבוהה יחסית. האם בכל פעם שאני שותה עליי לברך? גם אם זה שתי דקות אחרי, אני לא רוצה שאברך ובסוף זה יהיה ברכה לבטלה. מה עושים?
תשובה
ב"ה
שלום רב.
כל הכבוד על ההחלטה החשובה שלך, לברך לפני שתיית מים. הברכה היא אחד מהדברים שבהם אנו חיים יום יום ושעה שעה את הקשר שלנו עם אבינו שבשמיים, היא נותנת לנו לחוש עד כמה ה' קשור אלינו, ורוצה בנו, ואף נותן לנו טובות אין סופיות. אכן על מים ששותים מברכים "שהכול נהיה בדברו", ולאחר השתייה מברכים "בורא נפשות".
כשאת שותה ומברכת, את יכולה לברך אחר השתייה ברכה אחרונה ואז בפעם הבאה תברכי שוב, וזו דרך טובה, כי לפעמים אם לא מברכים במשך זמן רב פשוט שוכחים ומפסידים את הברכה. אך אם את יודעת שממש בעוד כמה רגעים את תשתי עוד, תברכי על כל הדברים שאת שותה, ואז בברכה האחת הזאת את יוצאת ידי חובה מכל הברכות לפני הפעמים הבאות שתשתי. אבל אם את יוצאת החוצה מהבית, את צריכה לברך ברכה אחרונה, ולאחר מכן כשתמשיכי לשתות את צריכה לברך שוב.
שתהיה לך הצלחה רבה מאוד.
הרב יצחק גרינבלט

ראה ברק ולא בירך
הרב ליעד אוריין | כ"ט מרחשון תשפ"ה
האם יש להימנע מאכילת פירות וירקות שריחם לא טוב
הרב נועם דביר מייזלס | כ"א אב תשפ"ד

לברך על וודקה שלא נהנים ממנה
הרה"ג אביגדור נבנצל | י"ח טבת תשע"ג
האם לברך כשלא כיוונתי על כך ?
הרב בנימין במברגר | כ"א תמוז תשס"ח
האם מותר להתגלח ביום שישי ראש חודש אייר?
הרב דניאל קירש | כ"ח ניסן תשפ"ג
האם מותר להסתפר ביום העצמאות?
כולל הלכה בית אל | י"ג אייר תשפ"ג
