- הלכה
- שאלות כלליות
תנור שבושל בו כבד
שאלה
ברצוני לשאול גבי כבד שנצלה בתנור ובטעות חלק מהכבד נפל מהרשת ונוגע בתחתית שבו מים וציר. האם כל החתיכה מפעפעת ונאסר כל החתיכה או שיש להסתפק רק בקליפה? שאלתי היא גם מצד לחשוש לדם שפירש מהאי גיסא להאי גיסא וגם מדין בישול שלכאורא אוסר גם מה שמחוץ לרוטב. והשאלה היא גם למחבר וגם לרמ"א.
תשובה
החתיכה שנמצאת בתוך הציר נאסרת, עם קליפה מעליה. דין זה הוא גם לדעת המחבר וגם לדעת הרמ"א (סימן ע"ג). הנגזר מכך - כשמניחים את הכבד להפשרה, צריך להפשירו בכלי פתוח או על גבי רשת, על מנת שלא יווצר מצב שהכבד ישהה שיעור מעת לעת (24 שעות) ויהיה לו דין כבוש כמבושל.
כשרות וויסקי bells
הרבנות הראשית לישראל | ג אדר תשפ"ג
כלים לא כשרים שנגעו באוכל
הרב בנימין במברגר | כ"ד תשרי תשע"ב
בצלים וירקות ששהו לילה במים
הרבנות הראשית לישראל | י"ט אב תשפ"ג
למה צריך לאכול כשר?
הרב יצחק גרינבלט | כ"ט סיון תשע"ד

הרב יוסף דהאן

האם ניתן לבדוק עלי נענע מתולעים?
א שבט תשס"ב

תוקפה ההלכתי של תעודת כשרות
י"ט אדר תשס"ב

הכשרת מחבת
ד שבט תשס"ב

מהו גודל הנפה?
ט סיון תשס"ב

אתרוג שנפל ממנו הפיטם - כשרותו בחול המועד
הרב שמואל אריאל | ט"ז תשרי תשע"ו

כיבוס בחול המועד בימינו
הרה"ג דוב ליאור | י ניסן תשס"ח
יעלה ויבוא בערבית של חול המועד
הרב בנימין במברגר | כ"ג ניסן תשע"ב

כיבוס בחול המועד בימינו
הרה"ג דוב ליאור | י ניסן תשס"ח
מהלכות כבוד התורה, שנים מקרא ואחד תרגום ושמחת תורה ישיבה בזמ
הרבנות הראשית לישראל | י"ז תשרי תשפ"ד

לעלות שיעורי תורה לטיקטוק
הרב אליקים לבנון | י"ט תשרי תשפ"ד

צניעות לפני חתונה - שירה משותפת
הרב עזריה אריאל | י"ט תשרי תשפ"ד
