- הלכה
- שאלות כלליות
תנור שבושל בו כבד
שאלה
ברצוני לשאול גבי כבד שנצלה בתנור ובטעות חלק מהכבד נפל מהרשת ונוגע בתחתית שבו מים וציר. האם כל החתיכה מפעפעת ונאסר כל החתיכה או שיש להסתפק רק בקליפה? שאלתי היא גם מצד לחשוש לדם שפירש מהאי גיסא להאי גיסא וגם מדין בישול שלכאורא אוסר גם מה שמחוץ לרוטב. והשאלה היא גם למחבר וגם לרמ"א.
תשובה
החתיכה שנמצאת בתוך הציר נאסרת, עם קליפה מעליה. דין זה הוא גם לדעת המחבר וגם לדעת הרמ"א (סימן ע"ג). הנגזר מכך - כשמניחים את הכבד להפשרה, צריך להפשירו בכלי פתוח או על גבי רשת, על מנת שלא יווצר מצב שהכבד ישהה שיעור מעת לעת (24 שעות) ויהיה לו דין כבוש כמבושל.

ביצה שעברה לינת לילה במאפייה
הרב יצחק בן יוסף | ט"ז אדר תשפ"א

אכילת דגים בחו"ל
הרה"ג דוב ליאור | כ"א מרחשון תשס"ט
תערובת לחם מאסטר שף
הרבנות הראשית לישראל | י"א שבט תשע"ו

חלב מפרות שאינן כשרות
הרה"ג דוב ליאור | י"א ניסן תשע"א

הרב יוסף דהאן

הכשרות במקרא
י"א ניסן תשס"ב

הפרדת כוסות
י"א ניסן תשס"ב

הכשרת כבד בתנור
ד סיון תשס"ב

ספק חמץ שעבר עליו הפסח
כ"ו סיון תשס"ב

הטבע ועולם המלאכים
הרב שמואל אריאל | י"ט אייר תשפ"ב

מה לגבי הנאה מחילול שבת?
מכון התורה והארץ | י"ט אייר תשפ"ב

זריקת ציפורניים של תינוק
הרב עזריה אריאל | י"ח אייר תשפ"ב
