ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הפרדה במדיח כלים בין חלב לבשר | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ז ניסן תשע"ג

הפרדה במדיח כלים בין חלב לבשר


הרה"ג דוב ליאור

שאלה:
בס"ד
לכבוד הרה"ג דב ליאור שליט"א

ראיתי מספר תשובות בענין הפרדה במדיח כלים בין בשר וחלב ,אבל כלן היו שונות ממה שמתרחש במדיח הכלים שלי.
ראשית אקדים שאנו נוהגים למעשה כמרן המחבר שנ"ט בר נ"ט מותר לכתחילה.
עוד אציין שמעולם לא מצאתי במסננת המדיח שום שארית בשר או חלב מכיון שאנו מקפידים להסיר כל מוצק מן הכלים ולהשאיר אותם רק עם מעט נוזל (כמו טיפות חלב בצלחת או כוס) או שומנים.
שלישית ,אנו משתמשים בטבליות בעלות מספר חומרים שלכל אחד זמן המסה שונה ,כך שבכל הדחה שהכלים עדיין מלוכלכים תמיד יש חומר פוגם ,לפעמים הטבליה אינה נמסה עד תום.
אם כן האם במציאות זו ששאריות הנוזלים והשומנים המועטים כל כך נשטפים בחומר פוגם ,יהיה מותר להדיח יחד כלים בשריים וחלביים?

שאלה שניה ,תנור חלבי בעל נפח 65 ליטר שאפו בו פיצה חלבית, על גבי רשת בשרית ובין הפיצה לרשת היה נייר אפיה ולא היה מגע ישיר בין המאפה לרשת ,האם הרשת כשרה עדיין? מדוע?

תשובה:
לגבי המדיח:
ביחד - יכול להיות שבדיעבד זה מותר, אך לא נכון לעשות כך.
אחד אחרי השני - היות וזה נוקה וישנו חומר פוגם אין בעיה בכל מדיח.

הכשרת מדיח לפסח - להפעיל אותו פעם אחת על ריק.

לגבי התנור:
הרשת נשארה בשרית, כי נייר אפייה מספיק כדי להפריד, אלא אם כן המאפה שומני ועבר שומן.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il