- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
352
שאלה
למנהג הספרדים.
כבד שהוצא מהמקפיא והיה במקרר 3 ימים, האם אפשר לצלותו ואחר כך לבשלו?
תשובה
לצלות ואחר כך לבשל לכל העדות מותר, שבשר שיצא מהמקפיא אין חוששים שנתייבש הדם בתוכו. לכן מותר בבשר ששהה במקפיא, וביותר בכבדים, לצלות ואחר כך לבשל.
(כך פסקו ערוה"ש עט, שו"ת משפטי עוזיאל יור"ד ו. אחיעזר באיגרותיו. יבי"א ביור"ד ד)
ההיפך, לבשל ואחר כך לצלות בוודאי אסור לכולם.
חישוב מעשר כספים כשקשה לי ולמי לתת?
הרב דניאל קירש | ט"ז סיון תשפ"ה

כהן שהפריש בשיבולים
מכון התורה והארץ | ט"ז סיון תשפ"ה

חיוב גירושים לאחר בגידה
הרב ליעד אוריין | י"ז סיון תשפ"ה
