ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

לבשל כבד ולצלותו | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ב אדר תשע"ג

לבשל כבד ולצלותו


הרב יצחק בן יוסף

שאלה:
למנהג הספרדים.
כבד שהוצא מהמקפיא והיה במקרר 3 ימים, האם אפשר לצלותו ואחר כך לבשלו?

תשובה:
לצלות ואחר כך לבשל לכל העדות מותר, שבשר שיצא מהמקפיא אין חוששים שנתייבש הדם בתוכו. לכן מותר בבשר ששהה במקפיא, וביותר בכבדים, לצלות ואחר כך לבשל.
(כך פסקו ערוה"ש עט, שו"ת משפטי עוזיאל יור"ד ו. אחיעזר באיגרותיו. יבי"א ביור"ד ד)
ההיפך, לבשל ואחר כך לצלות בוודאי אסור לכולם.

השאלה "לבשל כבד אחרי צליה" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il