שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
למנהג הספרדים. כבד שהוצא מהמקפיא והיה במקרר 3 ימים, האם אפשר לצלותו ואחר כך לבשלו?
תשובה
לצלות ואחר כך לבשל לכל העדות מותר, שבשר שיצא מהמקפיא אין חוששים שנתייבש הדם בתוכו. לכן מותר בבשר ששהה במקפיא, וביותר בכבדים, לצלות ואחר כך לבשל. (כך פסקו ערוה"ש עט, שו"ת משפטי עוזיאל יור"ד ו. אחיעזר באיגרותיו. יבי"א ביור"ד ד) ההיפך, לבשל ואחר כך לצלות בוודאי אסור לכולם.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
ניווט מהיר
שאלות באתר ישיבה
  • הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
    הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
  • הרב ש. יוסף וייצן
    הרב ש. יוסף וייצן
  • הרב שמואל אליהו
    הרב שמואל אליהו
  • הרב דוד חי הכהן
    הרב דוד חי הכהן
  • הרב אלישיב קפקה
    הרב אלישיב קפקה
  • הרב רואי מרגלית
    הרב רואי מרגלית
  • הרב מיכאל יומטוביאן
    הרב מיכאל יומטוביאן
  • הרב יהודה אודסר
    הרב יהודה אודסר
  • הרב יהושע שפירא
    הרב יהושע שפירא
  • הרב יוסף אפריון
    הרב יוסף אפריון
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il