ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

לבשל כבד ולצלותו

הרב יצחק בן יוסףכ"ב אדר תשע"ג
310
שאלה
למנהג הספרדים. כבד שהוצא מהמקפיא והיה במקרר 3 ימים, האם אפשר לצלותו ואחר כך לבשלו?
תשובה
לצלות ואחר כך לבשל לכל העדות מותר, שבשר שיצא מהמקפיא אין חוששים שנתייבש הדם בתוכו. לכן מותר בבשר ששהה במקפיא, וביותר בכבדים, לצלות ואחר כך לבשל. (כך פסקו ערוה"ש עט, שו"ת משפטי עוזיאל יור"ד ו. אחיעזר באיגרותיו. יבי"א ביור"ד ד) ההיפך, לבשל ואחר כך לצלות בוודאי אסור לכולם.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il