- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
שאלה
שלום כבוד הרב.
האם לפי ההלכה מותר לצלות עוף "על האש" (מנגל) שלא הוכשר במלח?
שאלה אחרת באותו נושא על האש: האם מותר לאכול סטייק בדרגת "מדיום" (לא עשוי עד הסוף,קצת מדמם)?
תודה!
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה,
הלכות מנגל:
1) מותר להכשיר בשר/עוף (שלא הוכשר במליחה) על ידי צלייה באש. אולם יותר קל מצד ההלכה להשתמש בבשר מוכשר.
2) אין לצלות ביחד בשר/שומן מוכשר על יד לא מוכשר. אין לצלות ביחד כבד ובשר. אין לצלות ביחד בשר לא מוכשר ובצלים.
3) כדי שכל חלקי הבשר (שלא הוכשר) יצלו טוב יש לוודא לפני הצלייה שהבשר הופשר. אין למרוח את הבשר (שלא הוכשר) בנוזל לפני הצלייה.
4) יש לפתוח את 4 חדרי הלב ולהוציא את הדם לפני הצלייה.
5) כבד שלם, יש לחתכו או לנקבו לפני הצלייה.
6) יש לצלות בשר (שלא הוכשר) כל צורכו. בדיעבד, אפשר להקל בחצי צלייה בתנאי שהוא ראוי לאכילה לרוב בני האדם.
האשכנזים צריכים להקפיד גם בדברים הבאים:
1)לייחד שיפודים/רשת לצלייה של הבשר/שומן לא מוכשר.
2) שהבשר (שלא הוכשר) לא היה שרוי בדמו/בנוזל 24 שעות, כי אז הבשר אסור באכילה.
3) יש להדיח את הבשר (שלא הוכשר) לפני הצלייה ולמלחו קצת, בתנאי שההמלחה סמוך לצלייה.
4) יש להדיח בשר (שלא הוכשר) 3 פעמים אחר הצלייה.
5) מורידים את ערלת הלב. מקלים לא לנקב כבד עוף [היות והורידו ממנו את המרה וחלק מהכבד לפני הצלייה].
בברכה,
הרב חגי בר גיורא