- משפחה, ציבור וחברה
- בין בעלי מקצוע ללקוחות
540
שאלה
כבוד הרב שלום,
אני נשואה עם שלושה ילדים, בת 29 ומזוהה עם הציבור החרדי לאומי (הר המור) גם חיצונית.
לפני כחצי שנה עשיתי שאלת רב בנוגע לעבודה בתור סייעת בכיתת חינוך מיוחד בתיכון חילוני בירושלים ולאחר שקיבלתי תשובה חיובית - התחלתי לעבוד בבית הספר. כיום אני עדיין עובדת בבית הספר וברשותי שתי שאלות:
למרות התשובה החיובית שקיבלתי מהרב - עדיין יש לי ספקות בנוגע לעבודה שכן - רוב שעות היום אני יושבת בכיתה שיש בה בנים ובנות בכיתות י’-י"ב ולעיתים רק בכיתות בנים, במהלכן, אני יושבת בשולחן ליד תלמיד אחד או יותר, מסבירה לו את החומר הכוללות גם חילופי דברים שלא תמיד קשורים בלימוד (לאן הלכו לטייל, איזה אופנועים מעניינים אותם וכיוצא בזה ).חלק נוסף משעות היום - אני יושבת במרכז למידה- בדומה לשיעור פרטי - "אחד על אחד" עם תלמיד אחד או יותר.
אציין כי יש לי יכולת תקשורת טובה מאד עם בני נוער אלו שמאד אוהבים ללמוד איתי (אני יודעת לדבר בגובה שלהם, יודעת איך "לקנות" אותם גם ע"י שימוש בהומור רב).
למרות שאני נחשפת לניבולי פה רבים שכן סגנון הדיבור ונושאי השיחה של תלמידים אלו אינם נקיים בלשון המעטה - אני עדיין מרגישה סוג של שליחות בכך שאני מנצלת כל הזדמנות אפשרית להגיע אל נשמתם היהודית ולהבעיר את הניצוץ הקיים בהם ע"י העברת תוכן תורני ומענה בנושאי אמונה שונים שעולים מדי פעם וכמובן (משתדלת)- ע"י דוגמא אישית.
(יש לציין שהרוב המוחלט של תלמידי בית הספר- בנים ובנות - בעלי זיקה גדולה לדת ולמסורת ועל-אף שבאים מבתים חילוניים תלמידים רבים מניחים תפילין, שומרים שבת, הולכים עם כיפה בכיס, מתעניינים בדת ומגינים עליה ועל הדתיים. (כמאופיין בקרב הציבור החילוני מזרחי).
התלמידים אינם משכילים ומתקשים מאד לימודית והתנהגותית ואני באמת מרגישה את הצימאון וההתעניינות שלהם בכל דבר שבקדושה - למול הנבערות וחוסר הידע התורני המוחלט שלהם.
נוסף על כך, אציין שרוב צוות המורים והסייעות בבית הספר נמנה עם הציבור הדתי מסורתי על גווניו (אם כי לא מצאתי מורה או מורה הנחשבים, במידה ושופטים על פי המראה, כ"דתיים חזקים").
בהסתמך על הפירוט, ברצוני לדעת :
1. האם אוכל להמשיך בעבודה במתכונת הזו שציינתי? האם אין כאן בעייה של קשר אסור?
2. האם אוכל לבקש להיות מחנכת או מורה מקצועית בבית הספר (והאם זה עדיף על פני סייעת)? - (כמורה, תהיה לי הרבה יותר "במה" לקרב את ליבם לה’ ולתורה.
למרות הסיפוק הרב שיש לי בעבודה זו, והנוחות (קרבה לבית ולמוסדות בהם נמצאים ילדיי, ושכר), אקבל כל תשובה בהבנה. שכן, אני מודעות למורכבות ולהורמונים שניכרים מאד כלפי חוץ בקרב נוער זה - וחלילה לי מלחטוא או להחטיא אחרים בכל אופן שהוא.
אודה מאד לתשובת הרב,
תשובה
רק יחוד אסור.

הרצאה של אשה לקבוצות
הרה"ג יעקב אריאל | א כסלו תשע"ח
דיג’יי גבר במסיבת סיום באולפנא
הרב חגי לרר | כ"ג תמוז תשפ"א

בחורים אצל רופאת שניים
הרה"ג דוב ליאור | י תמוז תשס"ד
