- משפחה, ציבור וחברה
- כיסוי ראש
הורדת כיסוי ראש
שאלה
שלום כבוד הרב,
לפני 3 שנים נישאתי לבעלי והתחלנו להתחזק. בעלי לקח על עצמו כיפה וציצית ואני כיסוי ראש ותפילה אחת ביום. לפני שנה וחצי אמו של בעלי נפטרה ובעלי חזר בשאלה (אינו חובש יותר כיפה וציצית אך מתפלל 3 תפילות ביום כולל הנחת תפילין). מאז החתונה אני חובשת כיסוי ראש ומתפללת תפילה אחת ביום אבל פרט לכך אנו בית חילוני לכל דבר (נוסעים בשבת, מדליקים אש, חשמל), אבל חשוב לציין שאוכלים רק כשר... רציתי לשאול האם ניתן להתיר לי להוריד את הכיסוי (כיוון שהוא לא משתלב עם אורח חיי וקצת מעיק עלי) ואני אקח על עצמי עוד תפילה ביום... אני מפחדת להוריד את הכיסוי שמא יקרה משהו לילדיי או לי (קרה לי פעם שהורדתי אותו יום אחד ובאותו היום רבתי עם בעלי או שהילד נפצע- מאז אני מפחדת!!) תודה רבה מראש!
תשובה
ב"ה
שלום לך.
קראתי את מכתבך וחשבתי עליו המון.
זכיתם לעבור צעדים חשובים וגדולים ביחד. לא קל לעבור שינויים בחיים. פעמים רבות אנשים מעדיפים להישאר כמו שהם ולא לחפש את השינוי, ואדם שבאמת עושה שינוי מראה שהוא אדם גדול, אדם עם המון עצמות, ועם המון גדלות נפשית וזו זכות עצומה ומעלה מאוד מופלאה.
יחד עם זאת, באופן טבעי, פעמים רבות השינוי עומד במבחן, ולא תמיד המבחן קל. לפעמים המבחן הזה גורם לאדם ממש למשברים לא קלים. חשוב לדעת שדבר אמיתי הוא דבר שמסוגל לעמוד במבחנים. דבר שאדם עושה כי הוא מתאים לו, כי קל לו והוא נהנה ממנו, זה דבר לא אמיתי, ורק כשהדבר עומד במבחן, בהתמודדות, זה מראה שהצעד רציני ואמיתי, וממילא גם משמעותי מאוד.
כך זה בכל דבר בחיים. אהבה שעומדת במבחן היא אהבה אמיתית וחזקה, אמונה עם המון אוצרות של תוכן ושל פנימיות.
מצד אחד הבעל שלך כביכול חזר בשאלה, אך בדבריך את מודעת לכך שהוא ממשיך, אמנם יש דברים שהוא הוריד, אבל הוא ממשיך בקשר עם ה', הוא ממשיך להתפלל שלוש תפילות ביום ולהניח תפילין, זה לא חזרה בשאלה אלא קושי שצריך לעבור אותו. הוא לא נשבר. ולכן אני מאמין שהוא עוד יצא מהמשבר הזה ויחזור לתהליך של התקדמות ושל בניה.
אמנם צריך סבלנות, ולפעמים יש דרכים שאפשר לעזור לו, אבל הוא לא עזב את הכל, ולכן יותר קל לחזור למסלול טוב. אם תרצי אשמח לכוון אתכם למישהו שיוכל לעזור לכם בכך, ולדעתי העניה נראה לי שיהיה לו טוב עם הצעד הזה. דברו על כך ותראי אם זה אפשרי ומתאים לו.
וכעת ביחס להורדת כיסוי הראש. חשוב מאוד לדעת שצעד שעושים קדימה, במיוחד עם הוא צעד משמעותי, מאוד חבל להפסיד אותו. לפעמים להחזיר משהו שהפסקנו הרבה יותר קשה. לכן חשוב מאוד להחזיק בשיניים את מה שהשגנו ולהתקדם איתו קדימה. אמנם אני מאוד מבין את התחושה שלך, שזה נראה קצת מוזר, ולכן הצעתי היא אולי לשנות את כיסוי הראש לכיסוי שאמנם יכסה את הראש אבל שלא יתן שדר דתי, אלא כיסוי שיראה טבעי ופשוט, ואולי אפילו כמשהו שנעשה ליופי, אבל הוא באמת יעמוד בכללי הצניעות ובהיותו כיסוי ראש. כך גם תוכלי לא לאבד את מה שהשגת, וגם תוכלי להרגיש יותר טוב עם עצמך.
הפחד שיש לך הוא כלי חשוב שה' נתן לך, שלא ליסוג אחור, וחשוב להתחזק בכך, להאמין שאפשר להתקדם עוד, ושמאוד חבל להפסיד.
היי חזקה, ואשמח להיות בקשר ולעזור בכל מה שאוכל.
בברכה
הרב יצחק גרינבלט.

כיסוי ראש - הלכה או קבלה?
הרה"ג יעקב אריאל | ב אדר תשס"ד

מדידת השיער היוצא מחוץ לכיסוי הראש
הרב שמואל אריאל | י"ח תשרי תשפ"ג

כיסוי ראש בשלבים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ב ניסן תשע"א

גילוי חלק מהשיער מחוץ לכיסוי הראש
הרב שמואל אריאל | י"ז טבת תש"פ
הרב יצחק גרינבלט
אחראי על הסיוע בתהליך התחזקות והקשר האישי באתר "ישיבה".
לשים את היד על הראש
י"ט שבט תשע"א
מה הייעוד שלי?
ט אדר ב' תשע"א
לימוד תורה בשכיבה
י"ב אדר א' תשע"א
שוברים קולנוע בהנחה
י"א אדר א' תשע"א

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח
ברכה על פירות יבשים
הרב פרופ' נריה גוטל | י"ד שבט תשע"ט

מה מברכים על פפאיה, צנובר, סברס, ליצ'י, קשיו, אננס ועוד
הרב יצחק בן יוסף | י שבט תשע"ט

ברכה על פרי האננס והבננה
הרב שמואל הולשטיין | ח אייר תשס"ט
כשרות
הרבנות הראשית לישראל | ט"ו שבט תשפ"ג

הזכרת האמהות של המלכים
הרב רפאל וסרטיל | ט"ו שבט תשפ"ג

שלושת השבועות - לא לעלות החומה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו שבט תשפ"ג
