• גזל ונזיקין

נזק עקיף בדירה מושכרת

כולל דיינות בית אל

ח כסלו תשע"ה
שאלה
שלום. אני שוכר דירה. בדירה יש מערכת הסקה מרכזית שלא פועלת כבר מספר שנים. מה שלא ידענו, כלומר שהמשכירים לא יידעו אותנו, הוא שהמערכת פועלת על סירקולציה של מים, ויש ברז ייעודי שכשפותחים אותו הוא מזרים מים לתוכה. הבעיה היא שלמי שלא מכיר את המערכת אין דרך לדעת שהברז פתוח, מכיוון שהמים לא יוצאים לשום מקום. מה שקרה הוא שהברז הזה היה פתוח במשך כשלושה חודשים מבלי שאנחנו ידענו (כנראה אחד הילדים פתח אותו בשוגג), וקיבלנו חשבון מים פי 6 מחשבון ממוצע. אמנם שמענו רעש מסוים מכיוון מערכת ההסקה, אך לא ידענו לחבר אותו לשום דבר, ומכיוון שהוא לא גרם לנו שום נזק התעלמנו ממנו. השאלה היא - האם יש לנו עילה לתבוע את המשכירים שלנו על הנזק שנגרם לנו מכך שלא יידעו אותנו על הנזק הפוטנציאלי הזה?
תשובה
שלום וברכה: הדיון המרכזי בשאלתך הוא, על מי מוטל לשלם על מים שהתבזבזו בדירה, עליך או על המשכיר. על פי זה יש לקבוע מיהו הניזק, ואם יש אפשרות לחייב את המזיק. כדי לענות על זה, אנו צריכים לדעת כמה דברים: 1. על שם מי רשום חשבון המים של הדירה? 2. אם חובת תשלום המים נכתבה בחוזה, מה הנוסח המדויק של הסעיפים העוסקים בכך? 3. האם כבר שילמת את חשבון המים הגדול שבו החיוב על מי ההסקה? 4. אם יש בחוזה התייחסות לחובת הדיווח שלך למשכיר על תקלות בדירה שהוא מחוייב לתקנם? אחר שתציג לנו את הנתונים, נוכל בע"ה לתת תשובה יותר מדוייקת. הרב ש. ידידיה לוי