ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

תבנית אפייה חלבית | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ב אייר תשע"ה

תבנית אפייה חלבית


כולל הלכה בית אל

שאלה:
האם תבנית אפייה שאפיתי בה עוגה חלבית
ניתן לאפות בה עוגה שתהיה פרווה?
כ"כ האם ניתן להגעיל תבנית אפייה מחמץ לפסח?

תשובה:
דין מאכל פרווה שנאפה בתבנית חלבית נקייה:

א) ניתן לאכול אותו לאחר אכילת בשר.

ב) לגבי אכילתה עם בשר יחד (סימן צה סעיף ב):
לדעת הספרדים הפוסקים בשו"ע:
בתבנית בת יומה - לדעת הש"ך רק אם כבר נאפתה מותר לאכלה עם בשר. לדעת הגר"ע יוסף זצ"ל מותר לכתחילה לאפות בתבנית זו מתוך כוונה לאכול עם בשר.
בתבנית שאינה בת יומה - מותר לכתחילה לאפות על דעת לאכול עם בשר.

לדעת האשכנזים הפוסקים כרמ"א:
בתבנית בת יומה - אסור לאכול עם בשר, ואם המאכל נתערב עם בשר - יש סוברים שצריך לזרקו (ש"ך שם ס"ק ד).
בתבנית שאינה בת יומה - יש מתירים רק אם כבר נאפה (חכמת אדם), ויש מתירים לכתחילה לאפות על דעת לאכול עם בשר (גר"א סק"י).
* * *

למעשה לא ניתן להכשיר תבנית אפייה לפסח, משום שלא ניתן ללבנה ליבון חמור.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il