• היחס ל'חילונים' ולרפורמים

לבוא לחתונה של אח רפורמי

הרב רואי מרגלית

א כסלו תשס"ה
שאלה
בתי, שעלתה לארץ והיא אורתודוכסית, הוזמנה לחתונה של אחיה התאום. הכלה גדלה כיהודיה רפורמית ואמה גוירה אך לא על ידי רב אורתודוכסי. האם יש איזה חלק מהאירוע שבתי ובעלה יכולים להשתתף בו בלי לנגוד את אמונתם האורתודוכסית?
תשובה
א. כדי לעשות סדר בדברים יש להבהיר שהיהדות האורתודוכסית איננה מכירה בגיור רפורמי כלל, והמשמעות הוא שבנך מתחתן עם גויה ממש, ולכן אין משמעות ל"חתונה" הזו שאינה תופסת כלל, ואין טעם שבתך תבוא לחתונה הזו כי אין כאן כלום. ב. אנו נמנעים מלהשתתף בחתונה כזו לא בגלל שנאה או ענישה אלא כמחאה וכאב על כך שזרע ישראל הולך להיאבד בין האומות. ההסטוריה הקצרה והמבהילה של ההתבוללות בקרב הרפורמים מעידה על כך. נשמות יהודיות רבות כבר נבלעו בין האומות רח"ל בעיקר בחו"ל, שם הם מצליחים להפיל ברשתם אלפים ורבבות מאחינו בני ישראל. ג. יכול להיות שהבחורה הספציפית הזו היא בחורה טובה, ותהיה אשה למופת ותיהנו ממנה, אך אני מציע שתירתמו כל המשפחה לשכנע אותו ואותה בשביל אהבתם, לעבור גיור אורתודוכסי. במקרה שלה זה יהיה יותר פשוט כי היא גדלה כ"יהודיה". הרב רואי מרגלית.