ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשר בשר בהכשר רבנות (כללית) לספרדים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ב אייר תשע"ה

הכשר בשר בהכשר רבנות (כללית) לספרדים


הרב דוד חי הכהן

שאלה:
אנחנו ספרדים ומקפידים לאכול רק בשר חלק ב"י. עפ"י מה שנאמר לי וכך כתוב ביביע אומר (חלק ה’ סימן ג’) שלדעת הספרדים הנוהגים לפי מרן הב"י בשר רבנות הינו בשר שנמצא בו סירכא ונחשב לדידן לבשר טריפה, בניגות לדעת הרמ"א שהיקל בזה לאשכנזים.
מבקש להאיר את עיניי אם אכן כך צריך לנהוג וכך בני משפחתי או שיש מתירין בשר זה לספרדים לכתחילה?
ועוד מה דין הכלים (סירים, מנגל, סכו"ם) שהתבשל בהם בשר רבנות, האם מותר לכתחילה לאכול מהבשר חלק שהתבשל בהם ?
מעדיף (אם אפשר) התייחסות של רב ספרדי

תשובה:
ראוי להשתדל לאכול רק בשר חלק(גם ברבנות יש בשר חלק) ולא לאכול בשר כשר שאיננו חלק. עם זאת, יש לדעת- שלאוכלים בשר כשר שאיננו חלק יש על מי לסמוך ואין להתייחס לכליהם ככלי טריפה.
בזמנו אמר לי הרב אבורביע זצ"ל (רבה של פתח תקוה, שהרב עובדיה יוסף זצ"ל אמר לי שהוא רואה בו כרבו) שלפני כמאה שנה בשעת דוחק התכנסו הרבנים הספרדים בארץ והתירו לאכול בשר כשר שאיננו חלק גם לספרדים. ואין להעלות על הדעת שהיו מתירים בשר טרף. ולכן (וגם מסיבות נוספות) אין להתייחס לכלים שנתבשל בהם ככלים אסורים.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il