שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

בשר שלא הוכשר

undefined

הרב יוסף דהאן

י"ד מרחשון תשס"ג
שאלה
קיבלנו בשר משחיטה פרטית בשומרון, בהכשר "חלק" בית-יוסף. הבשר לא הוכשר, והוקפא מיידית. מאז עברו מספר שבועות בהן היה הבשר קפוא. האם צלייה היא הדרך היחידה בה ניתן להכשיר כעת את הבשר לאכילה? מה דינם של הכלים שנשתמש בהם לצורך הטיפול בבשר וצלייתו (הסכין ורשת הצלייה)?
תשובה
אם הבשר עבר הקפאה עמוקה יש מתירים אותו גם בהכשרה רגילה ובבישול ואם הוא עבר הקפאה רגילה דינו כבשר ששהה ג' ימים בלא מליחה והכשרתו בצליה בלבד. את הצליה יש לבצע בכלים המיוחדים לצליה בלבד.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il