שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

"שיש" מסוג "כוריאן"

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"א אלול תשס"ו
שאלה
אנחנו שוקלים להחליף את ה"שיש" במטבח. סיפרו לנו על "שיש סיננתטי" מסוג "כוריאן" - corian שאסור להניח עליו כל דבר חם. לפי דבריהם, חומר הזה לא טעון הכשרה, אפילו לפסח. הייתכן כזה דבר, אם נחליף את השיש הקיים ב"כוריאן" איך יהיה עלינו לנהוג?
תשובה
אם זהו שיש שאין מניחים עליו אוכל חם, הרי שאין צורך להכשירו לפסח, רק שיש לנקותו היטב. הסיבה לכך היא שהשיש בולע רק אם מניחים עליו דבר חם, אבל אם לא מניחים עליו דבר חם, הרי שהוא לא בולע ואפשר להכשירו בניקוי בלבד.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il