שאל את הרב

  • הלכה
  • פירות וירקות

איך בודקים כרוב מחרקים?

undefined

מכון התורה והארץ

כ"ז אדר ב' תשס"ג
שאלה
כרוב (פחוס עם עלים גדולים), האם ניתן לאוכלו? איך ניתן להכשירו?
תשובה
מותר לאוכלו, אלא שיש לבדוק אותו היטב. כדי לבדוק אותו יש להפריד את העלים ולבדוק את כל העלים כולל הקפלים, מפני שבבדיקות המעבדה שערכנו מצאנו חרקים גם בשכבות הפנימיות של הכרוב (ראה חוברות אמונת עתיך 11 עמ' 21, 8 עמ' 45, 9 עמ' 37. חלק מהחוברות שלנו מפורסמות באתר שלנו המצ"ב במפתח מאמרים. החרק הנפוץ בכרוב הוא טריפס, זבובון קטן בצבע שחור או חום. בברכת התורה והארץ, הרב יואל פרידמן
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il