שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

חלבי פרווה ובשרי

undefined

הרב בנימין במברגר

כ"ג כסלו תשס"ז
שאלה
צלחת חלבית שהונח עליה תבשיל פרווה, חם, חריף (בצל) מסיר בשרי - מה דינה, וכן מה דין הסכו"ם החלבי שנגע במאכל זה?
תשובה
בצל שנתבשל בסיר בשרי נחשב כבשרי מאחר ויש לו דין חריף אבל לאחר הבישול אינו נחשב כבר כדבר חריף ודינו כתבשיל בשרי רגיל. לכן, אם יש רוטב בתבשיל והוא חם בכדי שהיד סולדת בו יש להגעיל את הצלחת והסכו"ם. כמו כן, יש להגעילם אם יש בתבשיל דבר גושי (אף שאין רוטב). אבל אם התבשיל יבש או שאינו חם בכדי שהיד סולדת בו אין צריך להכשירם.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il