שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

מצקת חלבית בסיר בשרי

undefined

הרה"ג דוב ליאור

ז טבת תש"ע
שאלה
אבא שלי עשה מלבי (חלבי) והשתמש במצקת על מנת להשים את המלבי בצלוחיות. אחרי זמן מה, אבא שלי עשה מרק עוף באחד הסירים והכניס לשם את המצקת שנעשתה בה שימוש להוצאת המלבי. מה הדין לגבי המצקת ומה הדין לגבי הסיר בו הוכן המרק עוף, האם שניהם צריכים בהגעלה?
תשובה
אם מדובר באותו יום, אז אומרים שהמצקת בלעה מהחלב הרותח שהוכנסה לתוכו ויש לשער האם יש במרק הבשרי כמות של שישים כנגד הכמות של המצקת שהוכנסה. אם כן, אז המרק כשר, אך בכל אופן את המצקת צריך להגעיל. אם אין שישים במרק כנגד המצקת, אז המרק עצמו יאסר. בדרך כלל יש להניח שיש בסיר רגיל כמות של שישים כנגד המצקת.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il