שאל את הרב

דין כלים שבישל בהם נוכרי

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

ה טבת תש"ע
שאלה
אני עובדת במחלקה בה החולים מבשלים במטבח טיפולי כחלק מתהליך הטיפול בהם. בין הצוות ובין החולים ישנם גם נוכרים. המטבח עצמו הוא בחזקת כשר, חלבי/פרווה. ולרוב האוכל נאכל לאחר הכנתו ע"י החולים או אנשי הצוות. 1. מה דין האוכל שבושל ע"י נוכרי? מה צריך לעשות כדי להכשיר אותו - לדעת אשכנזים/ספרדים? (מספיק להדליק את הגז, למשל?) 2. מה דין הכלים השונים (סירים, סכינים, וכו’) בהם בישל נוכרי?
תשובה
לכתחילה, ראוי שיהודי יבשל או לפחות שהאש תודלק ע"י יהודי. קל לעמוד בכך. בדיעבד, אם גוי בישל, רק לחולים מותר לאכול. לבריאים אסור, כולל אנשי צוות. אם הבריאים רוצים להשתמש בכלים עליהם להכשירם בהגעלה כמו בערב פסח.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il