שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

הטעם שאין מחכים שש שעות בדבר חריף

undefined

הרה"ג דוב ליאור

ג תשרי תשע"א
שאלה
בצל שחתכו אותו בסכין בשרית. מה ההבדל בין לבשל אותו במחבת חלבית, שזה מטריף את המחבת, לבין לחכות אחריו שש שעות, שהרב כתב שאין צריך, אם יש לו טעם בשר מדוע לא מחכים אחריו שש שעות?
תשובה
לפי שיטת המחבר וחכמי ספרד, אם אוכלים מרק עוף ללא הבשר שבו אין צורך לחכות. כל שכן בבצל, שבקושי בולע טעם, אין צורך להחמיר.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il