שאל את הרב

סכין בשרית ומחבת חלבי

undefined

הרב אלישיב קפקה

כ"ז אדר א' תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב. הבת שלי חתכה בצל עם סכין בשרית שאינה בת יומה. את הבצל טיגנה במחבת חלבי שאינו בן יומו אף הוא. השאלה שלי האם המחבת נטרפה, האם יש מקום להחמיר?
תשובה
ראשית, צריך לדעת שלא כל סכין הנקראת בשרית דינה באמת כך. רק סכין שחתכה בשר רותח הופכת להיות בשרית, אך סכין שחתכו בה בשר קר אינה בשרית לענין זה שתהפוך את החריף לבשרי. יש סכינים לשימוש במהלך הסעודה בהם מסתבר לומר שהם בשריים, כיון שוודאי השתמשו בהם ברותח. ויש סכיני מטבח איתם חותכים ירקות ומכינים את המאכל לפני הבישול, סכינים אלו עפ"י רוב אינם בשימוש רותח. אפילו אם יש ספק אם השתמשו ברותח אינו הופך לבשרי, רק במקרה שודאי השתמש ברותח. לכן מסתבר שאין שום בעיה והכל כשר. במקרה והסכין ודאי בשרית יש הבדל בין אשכנזים לספרדים. לאשכנזים - הבצל אסור וצריכים להכשיר את המחבת. הספרדים - הנוהגים ככף החיים לכתחילה יש להחמיר כאשכנזים, ובמקום הפסד אפשר להקל. לנוהגים כרב עובדיה, כתב בילקוט יוסף שהכל מותר. ר' אלישיב קפקה
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il