שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

בצל שטוגן במחבת בשרי ועורבב בכף חלבית

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו סיון תשע"א
שאלה
התפתח דיון הלכה למעשה בעקבות שאלה. טיגנו בצל במחבת בשרי שאינה בת יומא ועירבבו את הבצל עם כף חלבית שאינה בת יומא. מדובר על אשכנזים. בספר דבר חריף כתב שהבצל אסור ויש להכשיר את המחבת והכף. אולם, לכאורה, יש הבדל בין בישול בקדירה, שהבצל הופך את הטעם לשבח, לבין תחיבת כף. שבקדירה הטעם יוצא יותר חזק מתחיבת כף. ועוד, שהכף לא ממש מתחממת ואולי רק הקצה שלה. ועוד, שהכל כאן מדבר רק על חומרא של דבר חריף (שהשו"ע פסק בסתם שאינו משביח טעם שאינו בן יומו). וראינו גם, שיש מי שמקל בטיגון עם שמן מאחר והשמן מפיג את חריפות הבצל. לפי דברים אלו, הבצל מותר והמחבת אינה צריכה הכשרה. את הכף יש להכשיר לחומרא. נשמח לשמוע את דעת הרב במקרה הנ"ל ובקצרה את הסיבה לפסק של הרב.
תשובה
בצל מטוגן אינו חריף
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il