שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות

בהמשך לשאלה סיר חם על השיש

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"ח אב תשע"א
שאלה
לרב שלום רב, ישנה שיטה בבישול אורז, לקבלת תחתית אחידה ושרופה (טעים מאוד) לוקחים מטלית רטובה ופורסים על השיש ומניחים את הסיר מהאש ישירות על המטלית הרטובה. אחרי שהעשן מתפזר ניתן להוציא את האורז טיפין טיפין מהסיר והשכבה התחתונה יוצאת אחידה ומושלמת. ראיתי בתשובה קודמת שאם יש נוזל בין הסיר לשיש זה מטריף את האוכל, האם זה נכון גם לגבי האורז במקרה האמור? אם כן, האם יש דרך לפתור הבעיה?
תשובה
למה זה מטריף את האוכל? לא נראה לי בכלל. אפילו על מקום שהוא טרף, ולא השיש, שהוא בכלל לא טרף (בד"כ)- הוא לא עובר דרך המטלית לסיר.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il