שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

הגעת כלי שבישלו בו גבינה

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אלול תשע"ב
שאלה
האם נוהגים כשו"ע הרב (תנא, יג) שחלב וגבינה שבושלו במחבת בשרי בן יומי, די בהגעלה?
תשובה
דין המחבת בהגעלה. ליבון צריך כאשר לקחו שיפוד וצלו בו, לדוגמא: בשר נבילה, הואיל וזה בלע ע"י האש ולא ע"י רוטב, השיפוד טעון ליבון. מה ההבדל בין ליבון להגעלה? ליבון הוא מכלה את הבלוע בו ע"י עוצמת החום. הגעלה גורמת לכלי להפליט את הבלוע בו. במקרה זה, היות וזה בלע ע"י בישול הגעלה מספיקה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il