שאל את הרב

הלכות בצל

undefined

הרבנות הראשית לישראל

י"ג טבת תשע"ג
שאלה
בס"ד שלום! רציתי לברר את ההלכות הקשורות לחריפותו של הבצל. -מה בדיוק הבעיה בבצל? (למה הוא שונה משאר הירקות? למה כשאר חותכים בצל בסכין בשרי/חלבי, הבצל נהפך להיות בחזקת בשרי/חלבי?) -האם גם כאשר חותכים בצל בקרש חיתוך בשרי/חלבי הבצל נהפך להיות בחזקת בשרי/חלבי? (או רק כאשר חותכים בסכין חיתוך, זה משנה?) -האם כאשר מטגנים/מבשלים/אופים בצל בסיר/תבנית בשרי/חלבי זה הופך את הבצל להיות בחזקת בשרי/חלבי? תודה רבה!!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה, על פי חכמינו זיכרונם לברכה, דבר חריף, כגון: בצל ושום, מעוררים טעמים שנבלעו בכלים אף כאשר הטעמים נפגמו אחר שעברו 24 שעות מהשימוש בבשר\גבינה. הטעמים מתעוררים ע"י חימום או חיתוך בסכין שגורם לחיכוך בין הסכין לבצל. בזמן חיתוך הבצל קיים גם חיכוך בין הבצל לקרש החיתוך לכן דין קרש החיתוך דומה לדין הסכין. יש להוסיף, שהחריפות היא רק כאשר הבצל\השום טריים לא מבושלים, כי הבישול ממתיק אותם. בברכה, הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il