שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

גרעיני דגן יבשים

undefined

הרבנות הראשית לישראל

י"א ניסן תשע"ד
שאלה
ראיתי שיש אומרים שגרעיני חיטה וגריסים הם חמץ גמור ויש כאלה שלא אלא שאומרים שזה חמץ טוענים שהגרעינים מורטבים בתהליך ואלה שאומרים שאפשר למכור אומרים שהוא לא נרטב. כיצד ניתן לדעת אם אכן הרטיבו אותם? ומהי באמת המציאות?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה חיטה שנמכרת כחיטה וכן גריסים נעשים משעורה בארץ לא מורטבים. קמח נעשה מחיטה שהרטיבו אותה. חג שמח הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il