שאל את הרב

  • כל השאלות

אכילת טחינה בפסח ללא שהות של 18 דק’ לאשכנזי

undefined

הרב יצחק בן יוסף

י"ג ניסן תשע"ה
שאלה
בע"ה שלום כבוד הרב, קראתי בספר של הרב אליעזר מלמד "פניני הלכה - פסח" שאין להחמיר בקטניות יותר מאשר בחמץ, ולכן קטניות שנתערבבו במים ולא שהו 18 דק מותרים באכילה גם לאשכנזים. שאלתי היא כזו, האם לאשכנזי מותר להכין טחינה ע"י ערבוב מים בטחינה גולמית ולאוכלה תוך 18 דק’ מהכנסת המים? ויתרה מזו, האם גם אחרי 18 דק מותר, כי אולי הטחינה הגולמית נחשבת כשמן קטניות (שמותר לעערבבו במים)? בתודה מראש
תשובה
על החלק הראשון מעיקר הדין כן , חוששני שכמו שלא אופים מצות בחול המועד לא להגיע לחשש החמצה כך יהיה החשש בקטניות - לא ראיתי שכתבו על זה. החלק השני אינו נכון טחינה עשויה משומשומין שהם קטניות לכול הדעות , מרן הרב קוק התיר שמן שומשומין ללא מגע מים אבל כאשר מעורב במים יהיה אסור.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il