שאל את הרב

  • הלכה
  • פת, חלב, יין ובישולי גויים

קידוש על יין המשך

undefined

הרבנות הראשית לישראל

שאלה
בסד התקשרתי לייקב "אפרת" ונאמר לי במפורש שהם מפסטרים את התירוש בטמפרטורוה 100 עד 105 מעלות. ובישול דווקא ב 87 מעלות. השאלה שלי היא האם בקבוק פתוח פירושו ללא פקק או דיי בכך שהייתה פתיחה ראשונית כלומר הפקק הופרד מהטבעת ? הרב בעצם אמר שיש לקדש רק על תירוש 100 אחוז טבעי או שאפשר גם על תירוש שכתוב עליו "טבעי" אך לא מצויין 100 טבעי. אם קדשתי על תירוש מבושל על ידי פיסטור שחילוני הוציא אותו מהמקרר האם יצאתי ידיי חובת הקידוש וההבדלה ? תודה.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה כן. כי נגיעה חילוני במיץ ענבים מבושל או מפוסטר לא פוסלת מקידוש. בברכה הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il