ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- פרשת שבוע ותנ"ך
- חומש ויקרא
- אחרי מות
לימוד השיעור מוקדש להצלחת
עם ישראל
שני בניו של אהרון שמתו בחנוכת המשכן מתו מפני שניצלו לרעה את סמכותם ככוהנים. הם היו משוכנעים שיש להם את הזכות להחליף את ההוראות שקיבלו מהקב"ה, באמצעות משה, בפרשנות האישית שלהם לעבודת המקדש. התלמוד גם מייחס להם קוצר-רוח ושאפתנות בלתי ראויה.
הם הסתכלו על אביהם ועל דודם וחשבו: מתי ימות שני הזקנים הללו ואנחנו ננהיג את הדור? השררה המשחיתה משפיעה אפילו על קשרי המשפחה הקרובים ביותר. התורה רואה את עצמה כפוסק האחרון של השררה ומגדירה בברור את התפקידים ואת המעשים של הכוהנים ושל המלכים בישראל ואף מגבילה אותם.
נביאי ישראל ומנהיגיו הדתיים בכל הדורות תמיד שימשו כבלמים נגד שררה שלוחת רסן. המוסר נועד להשיג מה שהחוק לבדו לא יכול להשיג. מערכת הערכים של התורה - עם הדגש שהיא שמה על ענווה, על ציות לחוק ועל הבנה שהקב"ה לוקח בחשבון את כל מעשינו ודן אותנו על כולם - נועדה לרסן את השאפתנות ואת השררה לתעל אותן לטובת העם.
אנחנו מוזהרים מפני תאוות הבצע. התלמוד אומר זאת בצורה קולעת מאוד "מי שיש לו מנה רוצה מאתיים". זה טבע האדם. התורה מזהירה אותנו פעמים רבות מפני ההשחתה שרדיפת עושר עלולה להביא על המנהיגות. היא מסנוורת מנהיגים גדולים ומעוותת מחשבות ומילים אפילו של אנשים קדושים.
אפילו בסקירה שטחית של דברי נביאי ישראל רואים את הדגש שמושם על עקירת השחיתות והשוחד מדרגי השלטון הגבוהים ביותר. אין ספק שהתכונה הפנימית של תאוות הבצע, שקיימת בכולנו, הופכת לקטלנית לכל הנוגעים בדבר כשהיא מתחברת לשררה מופרזת. תאוות הבצע מעוורת אותנו מראות את ההשלכות של ההתנהגות שלנו וכופה עלינו איכשהו את האמונה שלעולם לא יהיה לנו די.
בפרשת השבוע מפורטים בברור היחסים המיניים האסורים על פי חוק התורה. החלק הזה של פרשת השבוע הוא קריאת התורה בתפילת מנחה של יום כיפור. עם קדוש לא יכול להיות לקיים חברה שתומכת בכל סוג של התנהגות מינית שלוחת רסן. התנהגות כזאת הפכה למחלה בחברה שלנו. אסונות ובעיות משפחתיות אינספור הם התוצר של "החירות" המפוקפקת מאוד הזאת, חירות שהפכה כיום לחלק בלתי נפרד מתרבות המערב.
גם הפעם התורה מראה לנו את הדרך לחיים תקינים, פוריים ובריאים. כל הלקחים והמסרים של פרשת השבוע צריכים להיות הבסיס החוקתי לחיים היהודיים בימינו ולהמשך ההתחדשות הלאומית שלנו.

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן לא ירחץ כל גופו במים חמים אפילו שהוחמו מלפני השבת והם בחום של שלשים ושבע מעלות

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן הנמצא בים או בבריכה רשאי לברך ברכות בבגד ים אבל נכון ללבוש חולצה או לכסות עצמו
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן הנמצא בים או בבריכה רשאי לברך ברכות בבגד ים אבל נכון ללבוש חולצה או לכסות עצמו

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן לא ירחץ כל גופו במים חמים אפילו שהוחמו מלפני השבת והם בחום של שלשים ושבע מעלות

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן המצטער מחמת החום או שהיה איסטניס הרגיל לרחוץ בכל יום רשאי להתקלח במים פושרים

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן אישה בימי נידתה רשאית לרחוץ ביחד עם בעלה בבריכה ובים, ובתנאי שלא יבואו לקלות ראש












