ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- הלכה מחשבה ומוסר
- אמונה וחסידות
- יסודות האמונה
שרת המדיה מוקדש על ידי משפחת גרין לעילוי נשמת יקיריהם
לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת
אשר בן חיים
הנחה זו שאת ה' אפשר לעבוד רק עפ"י צו ה', מקבל מלך כוזר ומסכים אליה כי בעצם הוא הגיע לכך בעצמו, ולכן התחיל בחיפוש אחרי האמונה הנכונה כי הוא הגיע למסקנה שאדם בעצמו לא יוכל למצוא את הדרך הרצויה בעיני ה', ועליו לחפש אל מי נגלה ה' ומי י ודע את דרכו וכך הוא החל במגעיו עם החכם היהודי.
אך בכל זאת מטרידה את מלך כוזר השאלה: מדוע לא ניתנה התורה לכל העולם? מדוע רק לישראל? מדוע לא ירצה הבורא לתקן את כל ברואיו? מדוע רק את ישראל? והחבר משיב בשאלה: ומדוע לא עשה הקב"ה שיהיו כל בעלי החיים בעלי שכל וכוח הדיבור? אלא כנראה שיש עניין שהעולם יהיה בנוי מדרגות מדרגות כך דווקא העולם שלם יותר, וכך באנושות עצמה יש מדרגות: יש חלק שהם סגולת האדם ויש אחרים שאינם סגולה. יש גרעין ויש קליפה. ישראל נבדלים משאר בני-אדם בזה שיש להם תכונות אלוקיות שעושות אותם לבני מין אחר - מלאכיים, כל ישראל שייכים לדרגת הנבואה. כולם מבקשים להגיע אליה ורבים מהם הגיעו אליה. ומי שלא הגיע אליה אין הוא רחוק ממנה הוא קרוב אליה במעשים הרצויים, בהתקדשות, בהתקרבות אל הנביאים.
ודע כי כל המתקרב אל הנביא מתחדשים בו כוחות רוחניים באותה שעה, בשעה שהוא שומע את דברי האלוקים מפי הנביא. ההתעלות הזו מזככת את הנפש ומתגברת בה הדבקות, הענווה והטהרה. והאדם מגיע למדרגה שהיא מעין העולם הבא, שהרי כל המעלה של העולם הבא היא שהנפש נפרדת מכוחות הגוף הגשמיים ונעשית אלוקית, משיגה השגות עליונות ונהנית מזיו השכינה. נפש שמגיעה למדרגת הנבואה, או קשורה בה, מובטח לה כי לא תמות בסוף ימי האדם, בכלות כוחותיו הגשמיים, אלא הנפש תמשיך להיות דבוקה במקור העליון ועוד תתעלה ע"י התורה, חכמתה והמצוות שבה, ובמקום המיוחד לכך - בא"י, מכוון האדם אל המדרגה העליונה הנבואית. ע"י זה מובטחים לו החיים הנצחיים, חיי העולם הבא. זו המדרגה המיוחדת של עמ"י, היותם עם ה', עם הנבואה. היותם בני העולם הבא.

יסודות האמונה (52)
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
22 - 22. דור יוצאי מצרים וחטא העגל
23 - 23. מדוע נתנה התורה לישראל בלבד?
24 - 24. משמעות העולם - הבא
טען עוד

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן הנמצא בים או בבריכה רשאי לברך ברכות בבגד ים אבל נכון ללבוש חולצה או לכסות עצמו

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן לא ירחץ כל גופו במים חמים אפילו שהוחמו מלפני השבת והם בחום של שלשים ושבע מעלות

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן המצטער מחמת החום או שהיה איסטניס הרגיל לרחוץ בכל יום רשאי להתקלח במים פושרים

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן אישה בימי נידתה רשאית לרחוץ ביחד עם בעלה בבריכה ובים, ובתנאי שלא יבואו לקלות ראש













