ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- שבת ומועדים
- עשרה בטבת
- יום הקדיש הכללי
למרות ההיסטוריה הנוראה של העיר מינכן ואזור בוואריה שבגרמניה במלחמת העולם השנייה, זהו אזור שמושך אליו כיום עשרות אלפי יהודים מכל העולם. רובם הגדול מגיע מרוסיה ומארצות אירופיות נוספות. לאחר אלפיים שנות גלות של פוגרומים, גזרות שמד והשואה הנוראה, לא מפתיע שהזהות היהודית של רובם היא דלה ביותר, ובשל כך, על אף הזיכרונות האפלים שהותיר המקום, העם היהודי בציון שולח גם לשם את שליחיו ואינו מוותר על אף נשמה יהודית, ולא משנה היכן היא.
כחלק מפעילות הכולל של 'תורה מציון' במקום, בחורי הכולל מלמדים עברית בשיעורי ערב בבית הכנסת. השיעור הולך וגדל ומגיעים אליו יהודים במגוון רחב במיוחד.
אחת הנשים שהגיעו לשיעור הפגינה התפעלות רבה וממש נהנתה מכל רגע של לימוד, וקצב התקדמותה היה מרשים במיוחד. מכיוון שהיא השתתפה בפעילויות נוספות בבית הכנסת, לא העלתה את חשדם של הבחורים ביחס ליהדותה.
לאחר סיום אחד השיעורים, כאשר מספר האנשים הצטמצם, היא החלה לשתפם בסיפור חייה: "נולדתי בצרפת לאמא נוצרייה ואבא מוסלמי שהיה אדם אלים. הזהות הדתית שלי מעולם לא הייתה ברורה לי. לפני כחצי שנה החלטתי שאני חייבת למצוא לעצמי את מקומי הדתי. את האסלאם לא טרחתי לבדוק, בגלל החוויות השליליות שחוויתי בילדותי מאבי. לאחר כמה חודשים של חיפוש בתוך הנצרות הבנתי שעליי להמשיך את חיפושי בנתיב אחר.
"אני לא יודעת מה בדיוק עבר לי בראש, אבל החלטתי שאני נוסעת לבדוק בישראל מהי היהדות. לא ידעתי דבר וחצי דבר על היהודים, ובכל זאת החלטתי לנסוע למדינתם. העניינים סודרו, לקחתי חופש מהעבודה ועליתי על המטוס לישראל.
"ברגעים שהמטוס החל להתקרב ליעד הרגשתי בתוכי התרגשות לא מובנת. כאשר קו החוף של ישראל נחשף לעיניי לא יכולתי לעצור את דמעות התרגשותי, והן פרצו בלי שום סיבה נראית לעין. כשהמטוס נחת הרגשתי שהארץ הזאת היא מקומי. ניצלתי כל רגע שבו שהיתי בישראל. בית המלון שבו שכנתי היה בתל אביב, ומשם ניסיתי להספיק לראות וללמוד כמה שיותר. לצערי תאריך הטיסה חזור הגיע ונאלצתי לעזוב את הארץ, אולם החלטתי שאני חוזרת לשם בקרוב.
"ואכן חזרתי שוב לישראל, והפעם השתכנתי בירושלים. ניצלתי כל רגע לתפילה בכותל ולהתפעלות מאופייה המיוחד של ירושלים. לאחר מכן באתי פעם נוספת לירושלים, עד שגמלה בלבי ההחלטה שאתגייר ואצטרף לעם היהודי.
"כמובן ששיתפתי בהחלטתי גם את הוריי ומשפחתי. מכיוון שחששתי מתגובתו של אבי, ניגשתי בחשאי בשעת ערב מאוחרת אל אמי. לא ידעתי מה תהיה תגובתה, אך לא ציפיתי לאיזה זעזוע מיוחד. התחלתי לספר לה, ואז שמתי לב שמשהו משתנה אצלה. היא החלה לרעוד כשסיפרתי על ביקורי בישראל, וממש פרצה בבכי כאשר שיתפתי אותה בהחלטתי להתגייר. לאחר כמה רגעים, שבהם לא הבנתי מה מתרחש, היא החלה לדבר, וסיפרה את סיפור חייה שמעולם לא שמעתי מפיה.
"אמא סיפרה שנולדה במשפחה נוצרית קתולית בכפר קטן בצרפת. ערב אחד בילדותה הוריה קראו לה לשיחה, הושיבו אותה וסיפרו לה את האמת. וכך אמרו: 'את לא הבת הביולוגית שלנו! על אף אהבתנו אלייך, עלייך לדעת שהורייך האמיתיים אינם בחיים. הם הביאו אותך הנה כתינוקת ואחר כך נלכדו על ידי הגרמנים ונספו בשואה'.
"אמי המשיכה לספר כי נישאה בגיל צעיר, בלי הרבה ברירה, לבחור מוסלמי והיה עליה להסתיר את יהדותה כדי לנהל חיים תקינים. לבסוף סיימה את דבריה במילים: 'כעת אני מבקשת ממך להסתיר זאת מאחיך על אף גילו המבוגר, ולא לספר לו על כך דבר וחצי דבר'".
האישה פסקה לרגע מדבריה הנרגשים והביטה בשומעיה שהיו נרגשים לא פחות: "פתאום הדברים התבהרו לי יותר. הבנתי שהנקודה היהודית שבי דחפה אותי לחיפוש ולמציאת יהדותי. הנשמה היהודית לא שוכחת מהיכן היא באה. את יהדותי אני לא יכולה להוכיח בבית דין, ולכן כרגע אני עוברת תהליך גיור ומקווה לעלות כמה שיותר מהר לארץ ישראל, ארץ הקודש".
סופר על ידי אריאל מכולל 'תורה מציון'

איך ללמוד גמרא?

מה חז"ל באמת רצו שנרגיש בין י"ז בתמוז לט' באב?

איך להגדיל או להקטין רצועות תפילין של ראש בקשר מרובע?

כשר קצר ולעניין!

איך נראית נקמה יהודית?

הלכות שטיפת כלים בשבת

איך המזוזה שומרת עלינו?

שלושה שותפים בזוגיות: מה למדנו מהאבות והאימהות?

מה עושים בעשרה בטבת שחל בשישי?

כאב הגלות ותקוות הגאולה

מה המשמעות הנחת תפילין?
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

צבא גבולות המחנה
סוגיית ההפרדה המגדרית בצבא אינה דומה לעבודה משותפת של גברים ונשים בחיים האזרחיים. תנאי הלחימה, הצפיפות והקרבה הממושכת יוצרים מציאות ייחודית שבה שאלת הגבולות ודיני צניעות מקבלים משמעות אחרת

רביבים העבודה - תפקיד האדם בעולם
חובה על האב ללמד את בנו אומנות, כלומר מקצוע | גם אם הבן יבחר להקדיש את חייו לתורה, עדיין מוטל על האב ללמד את בנו אומנות | הברכה שה' מביא לאדם מגיעה על ידי חריצותו של האדם בעבודתו | ההתבטלות מעבודה כרוכה באיסורי תורה ובחילול השם | ההתבטלות מעבודה היא התבטלות מאחד מתפקידיו היסודיים של האדם, שנברא "לעובדה ולשומרה", ומביאה את האדם לידי עבירה

פרפראות בפרשה א-ת פ"ש פרפראות בפרשה א-ת-פ"ש פרשת חקת
וַיֵּשֶׁב בְּאֶרֶץ טוֹב. מהי שמה המקורי של ארץ טוב ומדוע שינו את שמה | האם יש הבדל בקריאת התורה בין שירת הים, שירת הבאר ושירת משה בפרשת האזינו | מה הטעם שמשה רבינו הניח את נחש הנחושת על עמדו, ורק חזקיהו מלך יהודה עמד ושברו שלא יוכלו לעבוד אותו | ראיה בפרשה שבכל ארבעים שנה שהיו בני ישראל במדבר לא היה רוצח נפש בשגגה. ועוד!

אורות הקודש - הרב זלמן מלמד שליט"א יסוד ועיקר העבודה הרוחנית
דרך הקודש ג' פסקה ה-ו
הרב מבאר כי יסוד העבודה הרוחנית מושתת על אמונה והכרת הערך היחסי והתלות המוחלטת של העולם והאדם בבוראו. בנוסף, הרב מסביר כיצד מודעות עמוקה זו מובילה לתהליך מתמיד של התעלות ודביקות באור האלוקי, ששיאו והשלמתו באים לידי ביטוי בהפיכת הרע לטוב והחושך לאור.

מאמר שלישי גבולות ההיגיון במצוות כיבוד הורים
מאמר שלישי המשך סיכום פסקה ז'
השיעור בוחן את גבולות ההיגיון בקיום מצוות שנדמות שכלתניות, כמו כיבוד אב ואם וברית מילה, תוך הדגשה שיהודים מקיימים אותן כגזירה אלוקית מוחלטת שמעבר לטבע האנושי. דרך עיון בסוגיות מהגמרא, פסיקות הרמב"ם והסברי ספר הכוזרי, מודגשת המסירות והשמחה העל-טבעית הנדרשות במצוות אלו.

יסודות הש"ס יסודות דיני הקדשות
דיני ההקדשות אינם קשורים רק לסדר קדשים, אלא גם לנדרים ולדיני ממונות. בשיעור מובאות החלוקות הבסיסיות בין קדושת דמים לקדושת הגוף, קדושת פה וקדושת כלי, קניין הגוף וקניין פירות, החלוקות המקבילות והיחס ביניהן.

אורות התשובה - הרב הראל כהן החיבור בין תשובת היחיד לתיקון העולם
אורות התשובה פרק ה, פסקה ז-ח
ישנה דו- סטריות בין הדחף של העולם לתשובה והתקדמות לבין תשובת האדם ורצונו להיטיב: הן מעוררות זו את זו בהדדיות.

אורות ישראל ותחייתו בין הרצון הטוב להדרכה האלוהית
השיעור עוסק במגבלותיו של "הרצון הטוב" כשהוא מנותק מהדרכה מעשית, ומבקר את הנצרות שבחרה להישען עליו בלבד תוך נטישת חוקי התורה והמצוות. לעומת זאת, מודגש כי תפקידה של כנסת ישראל הוא לחבר את הרצון הטוב הפנימי אל ההדרכה והחוקיות האלוהית, ובכך לסלול את הדרך לתיקון ולהארת אומות העולם כולן.

חקת סוד פרה אדומה ושירת הבאר
הרב מסביר כי מצוות פרה אדומה מסמלת קבלת עול מלכות שמיים מוחלטת, ומדגיש את ייחודיותן של הלכות הטומאה והטהרה השייכות לעם ישראל בלבד בזכות קדושתו וקבלת התורה. בנוסף, הרב מתאר כיצד התבטלות ראשונית זו מובילה בסופו של תהליך לחיבור פנימי, טבעי ושמח אל התורה, המשתקף ב"שירת הבאר" ומביא בסופו לתיקון העולם ולניצחון מוחלט על המוות ועל יצר הרע.

מאמרי הראי"ה - הרב ש.י וייצן מלחמת עולם הקודש והחול ושם הוויה
מאמרי הראי"ה - מאמר "נאדר בקודש" סעיף ד'
הרב זצ"ל ממשיך את הפיסקאות הקודמות ואחרי שהוא מדגיש את התפיסות של עולם הקודש והחול הוא אומר שיש את שם הוויה שהוא השורש של שני מלחמות הללו.

















