- מדורים
- הרה"ג זלמן מלמד
- משפחה חברה ומדינה
- שיעורים נוספים
לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת
הרב מרדכי צמח בן מזל
7636
שאיפת האחדות עם כל העם כולו מתוך הכרה בסגולת ישראל הקיימת אצל כל אדם מישראל, אפילו אצל עוזבי תורה, אינה ממעטת את חריפות הביקורת על עוזבי תורה ומצוות. אדרבא ככל שמכירים יותר בעומק עניינם של ישראל, ובסגולה הפנימית הנמצאת בכל אדם מישראל, יותר בולטת החומרה של עזיבת התורה הפוגעת בצלם אלוקים המיוחד של כל אדם מישראל. דרך זו השואפת גם לדקדוק מלא ושלם בקיום תורה ומצוות, וגם חיבור לכללות האומה, שיש בתוכה לא מעטים הרחוקים מקיום תורה ומצוות - אינה קלה . יותר קל לשומרי תורה להתרחק מאחרים, להיבדל מהם, לבנות חומה של שנאה, לבקר את עוזבי התורה, וכך לשמר את הדרך של שמירת תורה ומצוות. זה אולי נצרך למי שאינו מחוסן בעומק של אמונה, והחיבור אל הכלל שיש בו קלקולים עלול לפגוע בשלמות אמונתו. אך מי שאמונתו איתנה ודבקותו בתורה ומצוות עמוקה, הוא אינו צריך לוותר על מצוות אהבת ישראל אפילו לרחוקים. הוא יכול לאהוב את הנשמה האלוקית שיש בהם, ולאהוב את המעשים הטובים שבהם, יחד עם השנאה והביקורת על המעשים הרעים שלהם. כדברי בעל התניא פרק לב.
לפני שנים בא לישובנו אברך מחסידי ר' אהרל'ה בירושלים, ואמר לי שהוא מבקש להתקבל לישוב. אמרתי לו: דע לך שהדרך שלנו היא להקפיד בתורה ומצוות לא פחות ואולי אף יותר מאשר אצלכם, ואפשר לבחון ולבדוק זאת סימן אחרי סימן בשו"ע. אלא שאצלנו יש עוד יותר שלמות של קיום התורה, שכן אנחנו גם מקפידים במצוות ישוב ארץ ישראל ובמצוות בין אדם לחברו ובין אדם לכלל ישראל. אם אתה רוצה לעלות בקיום המצוות - מקומך איתנו, אם אתה רוצה לבוא מפני שאתה מחפש דרך של פשרה - טעית, זו לא דרכנו.
ההסטוריה של העולם
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | כ"ז חשוון תשע"א
עברות שבין אדם ל...ציבור
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | תשרי תשע"א
זהירות בדרכים - מצוה ממצוות ה'
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | אלול תש"ע
ההתחדשות של חודש אלול
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | אב תש"ע
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
ראש מוסדות ישיבת בית אל, לשעבר רב הישוב בית אל, מייסד ערוץ 7. מתלמידיו הקרובים של מרן הרצי"ה זצ"ל לקורות חייו המלאים לחץ כאן.
נתיב העבודה - המשך פרק י"ח (9)
שיעור מס' 73
י"ח אייר תשפ"ג
שמחת ארץ ישראל
שיחת מוצאי שבת שלח לך תשע"ו
סיון תשע"ז
מהו התוכן האמיתי של העולם?
לנתיבות ישראל - סיום מאמר "והנצח זו ירושלים"
ג' אב תשפ"ג
בזכות מה נקרע הים?
שיחת מוצ"ש פרשת בשלח תשפ"ב
י"ג שבט תשפ"ב
איך להגדיל או להקטין רצועות תפילין של ראש בקשר מרובע?
מה המשמעות הנחת תפילין?
איך להגדיל או להקטין רצועות תפילין של ראש בצורת ד'?
לקום מהתחתית של התחתית
פיתרון יוסף לחלומו של פרעה
הקדוש ברוך הוא חפץ לגואלנו
האם מותר לפנות למקובלים?
הלכות קבלת שבת מוקדמת
הצוואה של חללי צה''ל לעם ישראל
תחילת החורבן: ביטול קרבן התמיד
תשועת ה' בדרך לניצחון במלחמה
ל"ג בעומר
הרב אליעזר מלמד | אייר תשפ"ב
האור גדול של ל"ג בעומר
עוּלוּ וְאָתוּ, וְאִתְכְּנָשׁוּ לְהִילּוּלָא דְּרִבִּי שִׁמְעוֹן
הרב שמואל אליהו | י"ג אייר תש"פ

מדוע שמחים בל"ג בעומר?
הרב יוסף צבי רימון | איר תשע"ח
האור גדול של ל"ג בעומר
עוּלוּ וְאָתוּ, וְאִתְכְּנָשׁוּ לְהִילּוּלָא דְּרִבִּי שִׁמְעוֹן
הרב שמואל אליהו | י"ג אייר תש"פ

קרוב אליך – אמור
עלון מספר 555
רבנים שונים | אייר תשפ"ה

מסחר באינטרנט ושמירת השבת
מתוך העלון חמדת ימים | אייר תשפ"ה
סיום מעשי יהוא ותחילת מלכות ומעשי עתליה
מלכים ב סוף פרק י תחילת פרק יא
הרב עידו יעקובי | י"ד אייר תשפ"ה
