- שבת ומועדים
- שיחות לשלשת השבועות
- ספריה
- מועדים
לימוד השיעור מוקדש לרפואת
אשר ישעיהו בן רבקה
3447
והנה זכינו ב"ה שרבונו של עולם אלוקי ישראל, אבינו שבשמים, החל להאיר פניו אלינו והסיר מעלינו את עול הגויים באיזה מדה ופתח לנו את שערי ארץ-ישראל. זכינו שחלק ניכר מעם ישראל עלה לארץ. הקב"ה הסיר את שלטון הגויים מארץ-ישראל והקים לנו את המדינה. שערי הארץ פתוחים לכל ישראל. כשאנו מגיעים לימי בין המצרים אין הם עוד ימי בכי ואבל, ימי עצבות וצער מבלתי יכולת לפעול, אלא בידינו לעשות מעשים בפועל למען גאולת ישראל. אמנם לא הכל בידינו, כי אין בידינו לבנות את בית-המקדש, אך יש בידינו להתקבץ לארץ-ישראל, לבנות את הארץ שבידינו, להתיישב בה לבנות את ירושלים. לפיכך ימי בין המצרים צריכים לעורר אותנו לפעול ככל יכולתנו למען הגאולה. עלינו לקרוא לעליה לארץ של אותם יהודים שעדיין לא עלו, ובעיקר לקרוא לאותם יהודים שנוהגים את מנהגי האבלות של בין המצרים אבל לארץ הם עדיין לא עלו, לקרוא להם ולומר, לא די בזה שאתם בוכים על החורבן, אלא עליכם לפעול למען הבנין. אמנם כולנו אבלים על חורבן המקדש לב האומה, אבל אבלות זו היא שמחייבת לפעול ככל האפשר לקירובה של הגאולה וזאת על-ידי בנין ארץ-ישראל ויישובה, בנין ירושלים ויישובה, וכמובן על-ידי שנעשה כולנו את רצונו של ה' יתברך.
המהר"ל מונה שלושה דברים שמאפיינים את הגלות:
א. הגלות מארץ-ישראל לחץ-לארץ.
ב. השעבוד תחת מלכויות.
ג. הפיזור.
אנחנו יכולים היום לתקן את שלושתם - להתקבץ כולנו לארץ ישראל תחת שלטון עם ישראל (אמנם עדיין השלטון אינו שלטון נוהג על-פי התורה, אבל אין עלינו עול גויים שבו יש חילול ה' ולא עוד אלא אם הציבור שומר המצוות יתקבץ לארץ-ישראל, תהיה בזה השפעה משמעותית גם על השלטון בארץ).
אלה הדברים שיש להתעורר להם בימים בין המצרים אלה. ויהי רצון שנזכה לגאולה שלמה בקרוב.
ממעטים בשמחה כיצד?
הרב אליעזר מלמד | אב תשס"ד
מצוות אנשים מלומדה - לא בארץ ישראל
שיחה לשלושת השבועות
הרב חיים כץ | ה' אב תשע"ט
שלושה שבועות קשים
הרב דב בערל וויין | תמוז תש"ע
תיקון ימי בין המצרים
הרב דוד דודקביץ' | כ"א תמוז תשע"ה
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
ראש מוסדות ישיבת בית אל, לשעבר רב הישוב בית אל, מייסד ערוץ 7. מתלמידיו הקרובים של מרן הרצי"ה זצ"ל לקורות חייו המלאים לחץ כאן.
בזכות מה נקרע הים?
שיחת מוצ"ש פרשת בשלח תשפ"ב
י"ג שבט תשפ"ב
נתיבות עולם - נתיב העבודה – סיכום פרק ז (2)
שיעור מס' 91
ט"ז סיון תשפ"ג
נתיבות עולם - נתיב העבודה – סיכום פרק י' - י"א (1)
שיעור מס' 99
כ"ו סיון תשפ"ג
הסיבות לחורבן ותיקון
ה' אב תשפ"ג
האם מותר לקנות בבלאק פריידי?
האם מותר להשתמש בתאריך לועזי?
אם יש הבטחה, למה יעקב ירא?
איך ללמוד גמרא?
איך מותר לנקות בגדים בשבת?
מה עושים בעשרה בטבת שחל בשישי?
זמן הדלקת נרות חנוכה
איך להגדיל או להקטין רצועות תפילין של ראש בצורת ד'?
האם מותר לפנות למקובלים?
מה אכפת לך?
מהדורות החדשות במצרים שדיברו על ישראל