בית המדרש

  • הלכה מחשבה ומוסר
  • מצוה גדולה
קטגוריה משנית
  • מדורים
  • סיפורים נוספים
לחץ להקדשת שיעור זה

לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת

מסעוד בן רזלה

undefined
3 דק' קריאה
דרך ארוכה עברה ציפורה עד לשעה זאת, מחוץ לדלתה של השדכנית המפורסמת. התור הארוך איפשר לציפורה לשקוע עמוק בתוך הזכרונות, זכרונות של שנים רבות, זכרונות יפים של ילדות מאושרת בקרב משפחה אוהבת אי שם בדרום אמריקה, זכרונות כואבים של התבגרות - של עזיבת הבית. זוכרת היא היטב את אותו היום בה הודיעה להוריה על החלטתה לשנות את אורח חייה מבת ישראל צנועה לסטודנטית מן המניין המתכחשת לעברה. הבכי של הוריה היה חרוט עד עומק נפשה - לכל מקום שפנתה היה הבכי הכאוב מייסר אותה ומונע ממנה את שיכחת הבית. הזכרונות החליפו צבע לורוד יותר כשהמשיכה במסע הזיכרון, עת נזכרה ברב שפגשה במקרה באיזו תחנת רכבת נידחת, פגישה ששינתה את אורח חייה, פגישה שבסיומה עזבה את כל עולמה ועלתה לארץ על מנת לחזור לאורח חיים של יהודיה מאמינה. שלוש שנים עברו מאז אותה פגישה, שלוש שנים ארוכות של לימוד והתעלות.
שנה קודם לכן החליטה כי הגיע העת להקים בית. באופן טבעי כל ההצעות שקיבלה היו של בעלי תשובה וגרים. היו בהם בחורים טובים יותר ופחות אבל המשותף לכולם היה כי אף אחד מהם לא התאים לה כלל. ציפורה כבר לא הייתה צעירה, והבדידות בארץ לא הקלה על תחושת הכבדות. כעת היא הגיעה לשדכנית זו בלב מלא תפילה כי היא תהיה שליחה טובה ממרומים למצוא לה את הבחור היחיד והמיוחד.
ההצעה אכן הייתה מושלמת. כבר בפגישה הראשונה הבינה ציפורה כי יוסי הוא הבחור לו חיכתה והתפללה. לא עברו אלא שבועות מספר מהיום בו נפגשו וההחלטה להינשא יצאה לדרך. השמחה אצל החברים הייתה כפולה ומכופלת. במהירות נקבע זמן לחתונה נמצא אולם מתאים והזמנות החלו להישלח לכל המכרים. הוריה הנרגשים של ציפורה באו במהירות לארץ. בערב הראשון קידמו את פניהם הזוג המאורס בעיניים בורקות עם קומץ של חברים. בקבוקי יין התרוקנו במהירות, והשמחה, שמחת האירוסין המשולבת בשחרור מכאב של שנים, הרקיעה שחקים.
לאחר הסעודה ישבו ציפורה ויוסי ושיחזרו את הערב המרגש. ציפורה הסבירה באריכות עד כמה בנערותה איכזבה את הוריה וממילא למה שמחת הוריה מרובה כל כך. "תאר לך שהייתה תקופה קצרה בה הייתי אפילו נשואה לגוי...", יוסי החוויר. "את בטוחה..." גמגם בתדהמה. ציפורה לא הבינה מה קרה לארוסה היקר ומה הקפיץ אותו כל כך, הרי הוא ידע היטב באיזה מצב היא הייתה קודם שהכירו. "אולי שכחת אבל אני כהן, ולכהן אסור להתחתן עם אשה שחייתה עם אדם שאסור להתחתן איתו", ציפורה כמעט התעלפה: "אתה בטוח במה שאתה אומר"? - היא פלטה, "בטוח ישנו איזה פתרון שאתה לא מכיר". הם הזדרזו ופנו לרבם ששמע בתדהמה את הגילויים החדשים. פתרון של קסם לא היה לו, והדבר היחיד שהציע לזוג האומלל הוא לפנות מיד לגאון הרב שלמה זלמן אויערבך זצ"ל בתקוה שימצא פתרון כלשהו.
על אף השעה המאוחרת הם פנו במהירות לביתו של הגאון, וכשמצאו אור בחדרו העיזו ודפקו על הדלת. הרב פתח להם את הדלת והכניסם פנימה. הרב שמע בקשב רב את הסיפור כולו. משסיימו לספר והתמונה התבהרה שתקו בציפייה לקבל תשובה, אך הרב שידע כי אין פתרון לבעייתם, פרץ לפתע בבכי קורע לב, בכי של הזדהות עם כאבם האמיתי.
למחרת הגיע באופן פתאומי אדם מהעיר בה גדלה ציפורה, ומששמע על כל העניין אמר כי הוא מכיר היטב את הגוי המדובר וכי הוא יודע בוודאות כי הוא בכלל יהודי שמתכחש ליהדותו לחלוטין, וציפורה יכולה בהחלט להתחתן עם יוסי בחיר ליבה. תחת החופה, רבם של הזוג אמר בפני הציבור, כי לעיתים רב מסייע במתן עצה טובה או פסק הלכה נכון, ולעיתים במקרים קשים במיוחד רב גדול יכול לסייע בכלים מיוחדים כמו בכי מעומק הלב של הזדהות עם צער הזולת.

ניווט מהיר
שיעורים באתר ישיבה
  • הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
    הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
  • הרב אליקים לבנון
    הרב אליקים לבנון
  • הרב דוד חי הכהן
    הרב דוד חי הכהן
  • הרב חגי לונדין
    הרב חגי לונדין
  • הרב יהודה מלמד
    הרב יהודה מלמד
  • ר' יעקב כץ (כצל'ה)
    ר' יעקב כץ (כצל'ה)
  • הרב משה אליה
    הרב משה אליה
  • הרב חיים כץ
    הרב חיים כץ
  • הגאון הרב שלמה גורן זצ"ל
    הגאון הרב שלמה גורן זצ"ל
  • הרב דוד דודקביץ'
    הרב דוד דודקביץ'
    undefined
    4 דק'
    מלחמת "חרבות הברזל"

    הרב זלמן מלמד בפנייה לח'אמנאי שר"י

    הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | י"ח סיון תשפ"ה
    undefined
    3 דק'
    מלחמת "חרבות הברזל"

    מחסלים את ראש הנחש, זה הזמן להתפלל!

    דברי חיזוק בפתיחת מבצע "עם כלביא" על ראש הנחש - אירן

    הרב שמואל אליהו | י"ז סיוון תשפ"ה
    undefined
    2 דק'
    מלחמת "חרבות הברזל"

    כשמכים את ראש הנחש - בא אור גדול

    כשמכים את ראש הנחש - בא אור גדול.

    הרב שמואל אליהו | י"ז סיוון תשפ"ה
    undefined
    אחרי לידה

    אחרי לידה

    חוברת הכנה לקראת לידה

    א) הלכות שבת הנוגעות לימים שלאחר הלידה, ב) דיני אישה מיניקת, ג) היטהרות לאחר לידה, ד) דיכאון אחרי לידה , ה) ברית מילה, ו) ברכת הגומל, ז) המתנה בין לידות, ח) תפילה במניין בימים שאחר הלידה, ט) תורה ותפילה עם גידול הילדים,

    הרב עודד מילר | תמוז תשפ
    undefined
    כיצד מתפללים?

    זמן ק"ש ותפילת שחרית

    פרק יא

    א - זמני הבוקר. ב - חשבון זמני הבוקר. ג - זמן קריאת שמע. ד - זמן תפילה. ה - תפילת ותיקין בהנץ החמה. ו - זמן ותיקין והנץ המדויק. ז - עד כמה אפשר להקדים את התפילה. ח - עד כמה אפשר להקדים את התפילה בשעת הדחק. ט - ותיקין ביחיד מול תפילה במניין. י - השעות הזמניות ודיניהן. יא - הלכה למעשה בסוף זמן ק"ש ותפילה. יב - תפילה במניין מול שמירת הזמנים.

    הרב אליעזר מלמד | תשס"ד
    undefined
    נוסחי תפילה

    ברכות השחר - עדות המזרח

    הסידור המהיר | תשרי תשע"ז
    undefined
    עקב

    מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ

    הרב יוסף כרמל | אב תשע"ה
    undefined
    אמונת עיתך

    מצבים מיוחדים בטבילה – חלק א

    באדיבות מכון התורה והארץ

    הלכות טבילה מאת מכון פוע"ה. כותבי המאמר הרב גבריאל גולדמן והרב מנחם בורשטין.

    רבנים שונים | תשע"ד
    undefined
    נוסחי תפילה

    תפילה לשלום המדינה ולחיילי צה"ל

    הסידור המהיר
    undefined
    בלק

    ברכת בלעם - ברכה או קללה?

    כל כך חשובה נבואתו של בלעם על עם ישראל עד שרצו חכמים לקבוע אותה בקראית שמע; מדוע הפכו כל הברכות לקללות חוץ מ"מה טובו אהלך יעקב משכנותיך ישראל"? כיצד השפיעה הנבואה על בלעם? מדוע ייחדו את נושא ברכת בלעם בתורת משה?

    הרב דוד דב לבנון | תשס"ג
    undefined
    תורה בכותרות

    בנפול אויבך אל תשמח!?

    מאז יציאת מצרים ועד ימינו אנו נאבקים אנו עם אויבנו. החשיבות בעצם המלחמה ברורה ואין כאן המקום להרחיב על כך. אך מה דין השמחה בעת הנצחון? האם אנו אמורים לשמוח כאשר אנו משמידים את אויבנו? האם אפשר שלא לשמוח? מקורות ללימוד עצמי.

    הרב אביעד שטטמן | ו' ניסן, התשס"ד
    undefined
    הלכות צומח ובעלי חיים

    הלכות שילוח הקן

    גדרי מצוות שילוח הקן; ביאור טעמי המצוות בכלל ומצווה זו בפרט; האם יש חובה לקחת את הביצים? דעת הפוסקים ודעת המקובלים; דברים שחובה לדעת לפני קיום המצווה; כיצד משלחים ודין הברכה.

    הרב אליעזר מלמד | תשנ"ד
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il