בית המדרש

x
סינון על פי מדיה
סינון על פי אורך שיעור
359 שיעורים
    undefined
    כשרות

    להקנות כלי לגוי בקניין אודיתא כשאין אפשרות לטבול כלים

    הרב נועם דביר מייזלס | תמוז תשפ"א
    undefined
    כשרות

    מדריך כשרות למטבח הביתי

    הרב עודד מילר | ל' ניסן תשפ"א
    undefined
    שו"ת "במראה הבזק"

    חומץ בן יין לעניין יין נסך

    תשובה עג

    תשובה עג

    בית דין ארץ חמדה - גזית | ג' ניסן תשפ"א
    undefined
    שו"ת "במראה הבזק"

    חשש להחלפת יין ביין נסך

    תשובה קא

    תשובה קא

    בית דין ארץ חמדה - גזית | ג' ניסן תשפ"א
    undefined
    עין יצחק

    הַזְהִירוּת מֵחַרַקִים

    עין יצחק

    כמה איסורי-תורה עובר האוכל תולעים וחרקים שונים? | האם יש איסור בתולעים הנראים לעין לאחר מאמץ? | מהי ההלכה בתולעים שאינם נראים רק באמצעות מיקרוסקופ? | האם מותר לשתות ממי נהרות ללא סינון? | ומה באשר לחיידקים מזעריים הרוחשים במים ובאויר? | עלי-ירק, כחסה ונענע, מגידול מיוחד בחממות, עד כמה נדרשת גם בהן שטיפה ובדיקה?

    הראשל"צ הרב יצחק יוסף | ט' שבט תשפ"א
    undefined
    כשרות

    משולחנו של אגף הכשרות

    גליון 23

    גליון 23

    רבנים שונים | י"ב טבת תשפ"א
    undefined
    עדכוני כשרות

    עדכון כשרות מספר 6 אלול תשפ

    הרבנות הראשית לישראל

    הרבנות הראשית לישראל

    רבנים שונים | אלול תשפ
    undefined
    חכם במטבח

    ענייני כשרות המצויים

    חלק ג

    הלכות דם, דיני תולעים, מאכלים אסורים מחשש סכנה, טבילת כלים, הפרשת חלה.

    הרב עודד מילר | סיון תשפ
    undefined
    3 דק'
    חכם במטבח

    כשר קצר ולעניין!

    סדרה חדשה מאתר ישיבה! הרב עודד מילר מסדרת טיפים קטנים ומתוקים שיעזרו לכם לשמור על המטבח שלכם כשר! שלוש דקות ויש לכם את זה!

    הרב עודד מילר | אדר ב' תשע"ט
    undefined
    2 דק'
    חכם במטבח

    איך אפשר להשתמש באותו מיקרוגל לחלבי ובשרי?

    איך אפשר להשתמש במיקרוגל אחד לכל סוגי המאכלים? איך מכשירים את המיקרוגל שלנו? הרב עודד מילק מסכם לכם הכל בדקה וחצי!

    הרב עודד מילר
    undefined
    עדכוני כשרות

    עדכון כשרות איר תשפ

    הרבנות הראשית לישראל

    הרבנות הראשית לישראל

    רבנים שונים | כה איר תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    נאמנות והשגחה

    פרק לח

    א - נאמנות בסיסית. ב - הצורך לפקח על סוחרים. ג - כללי ההשגחה. ד - כשר ומהדרין. ה - מדרגות בהידורים. ו - מפעלים ומסעדות. ז - חותמת כשרות על מזון באריזה. ח - המתארח אצל שומר כשרות כהלכה. ט - המתארח אצל מסורתי. י - המתארח אצל חילוני ומסעדה לא כשרה. יא - מתארחים אצל הורים.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    תעשיית המזון

    פרק לז

    א - הקדמה לתעשיית המזון. ב - השאלות ההלכתיות בתוספי המזון. ג - ג'לטין. ד - גליצרין. ה - צבעי מאכל. ו - שלאק. ז - מוצרים שגדלו על מצע אסור. ח - האם תרופות צריכות הכשר. ט - אלכוהול ומשקאות חריפים. י - מסחר במאכלים אסורים. יא - בשר מלאכותי.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    סכנות

    פרק לו

    א - מצוות הבריאות ואיסור מאכלים מסוכנים. ב - איסור גילוי מסכנת ארס. ג - אזהרות בריאות. ד - בשר ודגים יחד. ה - דגים בחלב. ו - היחס לחשש סכנה סגולית. ז - אזהרות סגוליות למקפידים. ח - אזהרות סגוליות שיש להן טעמים נוספים.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    סוגי בליעות

    פרק לה

    א - צונן. ב - בישול בכלי ראשון. ג - עירוי מכלי ראשון. ד - כלי שני, שלישי וגוש. ה - ביאור כללי התערובות. ו - צלייה. ז - תתאה גבר. ח - מלוח כרותח. ט - כבוש כמבושל. י - ריח וזיעה.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    דיני תערובות

    פרק לד

    א - כלל דיני התערובות. ב - סיכום ארבעה סוגי התערובות. ג - טעם כעיקר וביטול בשישים. ד - טעימת גוי. ה - המנהג למעשה - ביטול בשישים. ו - תבלינים ומעמיד. ז - נותן טעם לפגם - מותר. ח - דין יבש ביבש מין במינו. ט - דברים שאינם מתבטלים בשישים. י - בריה. יא - דברים חשובים. יב - חתיכה הראויה להתכבד בה. יג - אסור לבטל איסורים. יד - דבר שיש לו מתירים. טו - חתיכה נעשית נבילה (חנ"ן) בבשר וחלב. טז - חתיכה נעשית נבילה (חנ"ן) בשאר איסורים. יז - כללי 'קמא קמא בטל' ו'חוזר וניעור'. יח - איסורים מבטלים זה את זה.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    הכשרת כלים ומטבח

    פרק לג

    א - כבולעו כך פולטו. ב - מדרגות ההגעלה. ג - כלי שהשתמשו בו ברמות שונות. ד - הכנת הכלים להגעלה והכשרת סירים. ה - המתנה עשרים וארבע שעות לפני ההגעלה. ו - הגעלת הכלים בפועל. ז - ליבון. ח - מצבי ביניים בין הגעלה לליבון. ט - תבניות בשר וחלב שהתחלפו. י - מדריך להכשרת מטבח טרף. יא - שימוש במטבח ובמנגל טרף.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    כללי הכשרת כלים

    פרק לב

    א - הכשרת הכלים. ב - טעמי האיסור שבכלים אוסרים תבשילים. ג - בן יומו ואינו בן יומו, מזיד ושוגג. ד - כלי מתכת וחרס. ה - כלי זכוכית. ו - כלי מתכות בימינו. ז - ההשלכות למעשה. ח - ביאור חיוב הגעלת כלי מתכות וזכוכית. ט - הלכה למעשה בכלי מתכת וזכוכית. י - דין שאר הכלים. יא - שימוש בכלי בשר לפרווה - נ"ט בר נ"ט. יב - מאכל חריף פרווה בבישול וחיתוך בכלי בשרי. יג - קרש חיתוך. יד - כף ודופן.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    טבילת כלים

    פרק לא

    א - מצוות טבילת כלים. ב - כלי מתכת זכוכית ושאר חומרים. ג - כלי אכילה חייבים במצווה. ד - הטבילה. ה - הברכה ודין קטן וגוי להטבלה. ו - המעבר מגוי לישראל המחייב טבילה. ז - מותר להשתמש בכלי של גוי בלא טבילה. ח - שימוש לפני טבילה. ט - כלים חד פעמיים. י - כלי חשמלי.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
    undefined
    כשרות ב המזון והמטבח

    חלב ומוצריו

    פרק ל

    א - כשרות החלב. ב - איסור חלב נוכרים. ג - חלב נוכרים כשאין חשש חלב טמא. ד - המחלוקת על חלב מחברות גדולות בימינו. ה - אבקת חלב נוכרים. ו - הלכה למעשה במוצרי חלב. ז - איסור גבינת גויים. ח - היתרי הכנת גבינה על ידי גויים. ט - גבינות רכות. י - חמאה. יא - חלב שנחלב בשבת באיסור. יב - חלב אשה.

    הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il