אמונה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (הכנסת ערכים ממילון הראיה לויקישיבה)
מ (שוחזר מעריכות של יוסף שמח בוט (שיחה) לעריכה האחרונה של Mishehu)
שורה 1: שורה 1:
{{פירוש נוסף|נוכחי=אמונה|עע=[[מילון הראי"ה:אמונה (פירושונים)]]}}
{{להשלים|כל הערך=כן}}
''' גדר האמונה בכללה ''' - שאמיתת הענין הנודע קבועה בקרבו, לא מצד הידיעה לבדה כ"א מצד מנוחת הנפש הגמורה כשהוא מקבל אותה בקבלה שלמה, מבלי שיסתער בו מאומה נגד זה [ע"ר א שלז].
'''אמונה''' בה' היא היסוד לקיום התורה והמצוות.  


[[קטגוריה:מילון הראי"ה:תורה|אמו]]
ה[[רמב"ם]] חיבר את [[י"ג עיקרי האמונה]], שהם שלושה עשר עקרונות בהם מחויב כל יהודי להאמין, ואשר מהווים את הבסיס לקבלת התורה והמצוות. חכמים אחרים צמצמו את העיקרים למספר מועט יותר (בהם [[רבי יוסף אלבו]], בעל [[ספר העיקרים]] שהעמיד שלושה עיקרים בסיסיים), אך כולם מודים שבלי האמונה אין ערך לקיום התורה והמצוות, וכפי שהגדיר זאת הרמב"ם {{מקור|רמב"ם יסודי התורה א א$יסוה"ת א א|כן}}: "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע ולהאמין שיש שם מצוי ראשון", וב[[ספר החינוך]] {{מקור|חינוך כה$מצווה כה|כן}}: "כי האמונה הזו יסוד הדת".
==מצוות האמונה בה'==
האמונה היא [[מצוות עשה]] מן התורה, שנאמר {{מקור|שמות כ ב|כן}}: "אנכי ה' אלקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים". ענינה של מצווה זו, כפי שמגדירו בעל ספר החינוך: "שיקבע בנפשו שהאמת כן. ושאי אפשר חילוף זה בשום פנים. ואם יושאל עליו ישיב לכל שואל שזה יאמין לבו, ולא יודה בחילוף זה אפילו יאמרו להרגו" (וראה {{מקור|רמב"ם יסודי התורה א}} שהאריך בפרטי מצוות האמונה).
==הכופר==
==לימודי אמונה==
 
==ראו גם==
*[[י"ג עיקרים]]
*[[תורה מן השמים]]
 
==קישורים חיצוניים==
*[http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=299 שיעורים בנושא אמונה] מאתר [[ישיבת בית אל]]
[[קטגוריה:אמונה ומחשבת ישראל]]
[[קטגוריה:מבט על המציאות]]
[[קטגוריה:תרי"ג מצוות]]

גרסה מ־09:24, 27 באוגוסט 2012

Nuvola apps kcmpartitions.png יש להשלים ערך זה
ערך זה עשוי להיראות מלא ומפורט, אך הוא אינו שלם, ועדיין חסר בו תוכן מהותי. הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. ראו פירוט בדף השיחה.

אמונה בה' היא היסוד לקיום התורה והמצוות.

הרמב"ם חיבר את י"ג עיקרי האמונה, שהם שלושה עשר עקרונות בהם מחויב כל יהודי להאמין, ואשר מהווים את הבסיס לקבלת התורה והמצוות. חכמים אחרים צמצמו את העיקרים למספר מועט יותר (בהם רבי יוסף אלבו, בעל ספר העיקרים שהעמיד שלושה עיקרים בסיסיים), אך כולם מודים שבלי האמונה אין ערך לקיום התורה והמצוות, וכפי שהגדיר זאת הרמב"ם (יסוה"ת א א): "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע ולהאמין שיש שם מצוי ראשון", ובספר החינוך (מצווה כה): "כי האמונה הזו יסוד הדת".

מצוות האמונה בה'

האמונה היא מצוות עשה מן התורה, שנאמר (שמות כ ב): "אנכי ה' אלקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים". ענינה של מצווה זו, כפי שמגדירו בעל ספר החינוך: "שיקבע בנפשו שהאמת כן. ושאי אפשר חילוף זה בשום פנים. ואם יושאל עליו ישיב לכל שואל שזה יאמין לבו, ולא יודה בחילוף זה אפילו יאמרו להרגו" (וראה רמב"ם יסודי התורה א שהאריך בפרטי מצוות האמונה).

הכופר

לימודי אמונה

ראו גם

קישורים חיצוניים