בני קרח: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 14: שורה 14:


==בני קרח בספר תהלים==
==בני קרח בספר תהלים==
על אחד-עשר ממזמורי תהלים חתומים "בני קרח". {{מקור|פרשנות-תנ"ך:רש"י תהלים מב א$רש"י}} מסביר שאלו בניו של קרח ממש, וכשפתחה הארץ את פיה והם לא נבלעו, שרתה עליהם רוח הקודש, והתנבאו על הגלויות ועל מלכות בית דוד, ו{{מקור|פרשנות-תנ"ך:אבן עזרא תהלים מב א$ראב"ע}} מפרש, שהכותב הוא מצאצאי קרח, שחי בתקופת [[דוד]], וזהו '''הימן''', נכדו של [[שמואל]] הנביא.
על אחד-עשר ממזמורי תהלים חתומים "בני קרח". {{מקור|פרשנות-תנ"ך:רש"י תהלים מב א$רש"י}} מסביר שאלו בניו של קרח ממש, וכשפתחה הארץ את פיה והם לא נבלעו, שרתה עליהם רוח הקודש, והתנבאו על הגלויות ועל מלכות בית דוד, ו{{מקור|פרשנות-תנ"ך:אבן עזרא תהלים מב א$ראב"ע}} מפרש, שהכותב הוא מצאצאי קרח, שחי בתקופת [[דוד]], וזהו '''הימן''', נכדו של שמואל הנביא.




[[קטגוריה: לויים]]
[[קטגוריה: לויים]]
[[קטגוריה: משוררי ספר תהלים]]
[[קטגוריה: משוררי ספר תהלים]]

גרסה מ־14:33, 18 ביוני 2012

בני קרח הם שלושה ממשוררי ספר תהלים, החתומים על אחד-עשר מזמורים.

בני קרח בספר במדבר

משפחת קרח

לקהת, אחד משלושת בניו של לוי בן יעקב, היו ארבעה ילדים: עמרם, יצהר, חברון ועוזיאל. משה ואהרן היו בניו של עמרם, וקרח היה בן דודם, בנו של יצהר. בדברי הימים (ו, ז) נקרא יצהר עמינדב.

לקרח היו שלושה בנים: אסיר, אלקנה ואביאסף.

המחלוקת עם משה

במהלך ארבעים השנה שעשו ישראל במדבר, יצא קרח כנגד משה, וטען שכל העם צריכים להיות כהנים. כעונש, נשרפו רוב בעלי בריתו של קרח, והמנהיגים - קרח, דתן ואבירם - נבלעו באדמה ביחד עם כל רכושם ומשפחותיהם. אך בפרשת פינחס כתוב: ובני קרח לא מתו(במדבר כו, יא). ע"פ רש"י, היו בני קרח בתחילה בעצת אביהם, אך בשעת המחלוקת פרשו. כשפתחה הארץ את פיה, נבלעו כל סביבותיהם, ורק מתחתיהם נשאר מקום עליו הם עמדו.

שושלת קרח

בספר דברי הימים (פרק ו) מובאת שושלתו של קרח, עד לאלקנה ושמואל הנביא בנו. דוד מינה את בנו של שמואל, הימן, להיות אחד המשוררים בבית המקדש.

בני קרח בספר תהלים

על אחד-עשר ממזמורי תהלים חתומים "בני קרח". רש"י מסביר שאלו בניו של קרח ממש, וכשפתחה הארץ את פיה והם לא נבלעו, שרתה עליהם רוח הקודש, והתנבאו על הגלויות ועל מלכות בית דוד, וראב"ע מפרש, שהכותב הוא מצאצאי קרח, שחי בתקופת דוד, וזהו הימן, נכדו של שמואל הנביא.