הרב יהושע בן מאיר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(3 גרסאות ביניים של 2 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{רב
|שם=
|תמונה=[[קובץ:0367 sefer.jpg|250px]]
|כיתוב=
|תאריך לידה=
|תאריך פטירה=
|מקום פעילות=
|השתייכות=הציונות הדתית
|נושאים בהם עוסק=תלמוד, הלכה
|תפקידים נוספים=
|רבותיו=[[הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא]],[[הרב צבי יהודה הכהן קוק]]
|תלמידיו=
|חיבוריו=
}}
'''הרב מאיר יהושע בן מאיר''' הוא מייסד וראש [[ישיבת שבות ישראל]] באפרת.
'''הרב מאיר יהושע בן מאיר''' הוא מייסד וראש [[ישיבת שבות ישראל]] באפרת.


נולד בשנת תש"ח בארה"ב לאביו הרב ישראל משה בן מאיר (רוזנברג), לימים חבר הכנסת וסגן שר. הוא נינו של [[הרב יהודה יודל רוזנברג]]. בצעירותו עלה לישראל והתגורר ברמת גן. למד ב[[ישיבת קול תורה]] אצל [[הרב שלמה זלמן אויערבך]], ולאחר מכן ב[[ישיבת פוניבז']], שם התחבב על ראש הישיבה [[הר שמואל רוזובסקי]], שהיה מרצה לפניו את חידושיו. בשנת תשכ"ז עבר ל[[ישיבת מרכז הרב]], והיה מתלמידיהם של [[הרב צבי יהודה הכהן קוק]] ו[[הרב אברהם שפירא]]. שרת בצבא כרב צבאי, והגיע עד לתפקיד סגן רב פיקוד דרום. לאחר סיום תפקידו הצבאי החל בהקמת [[ישיבת שבות ישראל]], תחילה בתקוע ולאחר מכן באפרת.הוא שימש כראש ישיבה לצד [[הר שבתי רפפורט]], ומעביר שיעורי עיון בגמרא, שיעורי תנ"ך, בכתבי הראי"ה ושיעורי הכנה לקראת הצבא בהם תורם  לתלמידים מנסיונו הצבאי הפיקודי. משפחתו עברה להתגורר באפרת, והוא היה נציג הישוב במועצה האזורית ולאחר מכן כנציג הישיבה במועצה המקומית. למד לתואר שני במחשבת ישראל וכן למד משפטים והוסמך כעורך דין. בהמשך עבר להתגורר בשכונת גבעת שאול בירושלים, בה הוא מתגורר עד היום. בשנת תשע"ג צירך לראשות הישיבה את [[הרב יוני רוזנצוויג]] ו[[הרב שאול יונתן וינגורט]] לקראת פרישתו לגמלאות.  
נולד בשנת תש"ח בארה"ב לאביו הרב ישראל משה בן מאיר (רוזנברג), לימים חבר הכנסת וסגן שר. הוא נינו של [[הרב יהודה יודל רוזנברג]]. בצעירותו עלה לישראל והתגורר ברמת גן. למד ב[[ישיבת קול תורה]] אצל [[הרב שלמה זלמן אויערבך]], ולאחר מכן ב[[ישיבת פוניבז']], שם התחבב על ראש הישיבה [[הר שמואל רוזובסקי]], שהיה מרצה לפניו את חידושיו. בשנת תשכ"ז עבר ל[[ישיבת מרכז הרב]], והיה מתלמידיהם של [[הרב צבי יהודה הכהן קוק]] ו[[הרב אברהם שפירא]]. שרת בצבא כרב צבאי, והגיע עד לתפקיד סגן רב פיקוד דרום. לאחר סיום תפקידו הצבאי החל בהקמת [[ישיבת שבות ישראל]], תחילה בתקוע ולאחר מכן באפרת.הוא שימש כראש ישיבה לצד [[הר שבתי רפפורט]], ומעביר שיעורי עיון בגמרא, שיעורי תנ"ך, בכתבי הראי"ה ושיעורי הכנה לקראת הצבא בהם תורם  לתלמידים מנסיונו הצבאי הפיקודי. משפחתו עברה להתגורר באפרת, והוא היה נציג הישוב במועצה האזורית ולאחר מכן כנציג הישיבה במועצה המקומית. למד לתואר שני במחשבת ישראל וכן למד משפטים והוסמך כעורך דין. בהמשך עבר להתגורר בשכונת גבעת שאול בירושלים, בה הוא מתגורר עד היום. בשנת תשע"ג צירך לראשות הישיבה את [[הרב יוני רוזנצוויג]] ו[[הרב שאול יונתן וינגורט]] לקראת פרישתו לגמלאות. כמו כן, הרב בן מאיר הינו חבר מועצת הרבנים של ארגון רבני צהר.  


פרסם מאמרים רבים בנושאי [[משפט עברי]], [[רפואה והלכה]], הלכות צבא ועוד. כמו כן כתב ספר בשם "'''היתר מכירה או אוצר בית דין'''" שבו מגן על [[היתר המכירה]]. כמו כן, הוציא מחדש מספר ספרים של אביו וספרים של אבי-סבו, רבי יהודה יודל רוזנברג.
פרסם מאמרים רבים בנושאי [[משפט עברי]], [[רפואה והלכה]], הלכות צבא ועוד. כמו כן כתב ספר בשם "'''היתר מכירה או אוצר בית דין'''" שבו מגן על [[היתר המכירה]]. כמו כן, הוציא מחדש מספר ספרים של אביו וספרים של אבי-סבו, רבי יהודה יודל רוזנברג.
שורה 14: שורה 28:
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת מרכז הרב]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת מרכז הרב]]
[[קטגוריה:רבני הציונות הדתית בישראל]]
[[קטגוריה:רבני הציונות הדתית בישראל]]
[[קטגוריה:רבני צוהר]]

גרסה אחרונה מ־16:52, 24 ביולי 2016

הרב יהושע בן מאיר
0367 sefer.jpg
השתייכות הציונות הדתית
רבותיו הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא,הרב צבי יהודה הכהן קוק

הרב מאיר יהושע בן מאיר הוא מייסד וראש ישיבת שבות ישראל באפרת.

נולד בשנת תש"ח בארה"ב לאביו הרב ישראל משה בן מאיר (רוזנברג), לימים חבר הכנסת וסגן שר. הוא נינו של הרב יהודה יודל רוזנברג. בצעירותו עלה לישראל והתגורר ברמת גן. למד בישיבת קול תורה אצל הרב שלמה זלמן אויערבך, ולאחר מכן בישיבת פוניבז', שם התחבב על ראש הישיבה הר שמואל רוזובסקי, שהיה מרצה לפניו את חידושיו. בשנת תשכ"ז עבר לישיבת מרכז הרב, והיה מתלמידיהם של הרב צבי יהודה הכהן קוק והרב אברהם שפירא. שרת בצבא כרב צבאי, והגיע עד לתפקיד סגן רב פיקוד דרום. לאחר סיום תפקידו הצבאי החל בהקמת ישיבת שבות ישראל, תחילה בתקוע ולאחר מכן באפרת.הוא שימש כראש ישיבה לצד הר שבתי רפפורט, ומעביר שיעורי עיון בגמרא, שיעורי תנ"ך, בכתבי הראי"ה ושיעורי הכנה לקראת הצבא בהם תורם לתלמידים מנסיונו הצבאי הפיקודי. משפחתו עברה להתגורר באפרת, והוא היה נציג הישוב במועצה האזורית ולאחר מכן כנציג הישיבה במועצה המקומית. למד לתואר שני במחשבת ישראל וכן למד משפטים והוסמך כעורך דין. בהמשך עבר להתגורר בשכונת גבעת שאול בירושלים, בה הוא מתגורר עד היום. בשנת תשע"ג צירך לראשות הישיבה את הרב יוני רוזנצוויג והרב שאול יונתן וינגורט לקראת פרישתו לגמלאות. כמו כן, הרב בן מאיר הינו חבר מועצת הרבנים של ארגון רבני צהר.

פרסם מאמרים רבים בנושאי משפט עברי, רפואה והלכה, הלכות צבא ועוד. כמו כן כתב ספר בשם "היתר מכירה או אוצר בית דין" שבו מגן על היתר המכירה. כמו כן, הוציא מחדש מספר ספרים של אביו וספרים של אבי-סבו, רבי יהודה יודל רוזנברג.

נשוי לד"ר רות בן-מאיר, ראש המדרשה לנשים של אוניברסיטת בר-אילן. בנו אלי הוא קצין מודיעין ראשי. בן דודו הוא הרב יהושע מגנס- ר"מ בישיבת מרכז הרב.