הרב פנחס מונדשיין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 16: שורה 16:


==ספריו==
==ספריו==
* '''שערי עיון'''- על [[מסכת פסחים]] (חלק א); [[מסכת קידושין]] (חלק א); [[מסכת יבמות]] (חלק א) ו[[מסכת גיטין]] (חלק א). ספרים אלו עוטרו בהסכמותיהם של הרב יהודה גרשוני, הרב אברהם שפירא, [[הרב יעקב שפירא]] ועוד.
* '''שערי עיון'''- על [[מסכת פסחים]] (חלק א); [[מסכת קידושין]] (חלק א); [[מסכת יבמות]] (חלק א), [[מסכת גיטין]] (חלק א) ו[[מסכת בבא קמא]]. ספרים אלו עוטרו בהסכמותיהם של הרב יהודה גרשוני, הרב אברהם שפירא, [[הרב יעקב שפירא]] ועוד.


כמו כן, היה שותף בעריכת הספר "'''שערי שאול'''" על [[מסכת בבא קמא]] מאת הרב שאול ישראלי.
כמו כן, היה שותף בעריכת הספר "'''שערי שאול'''" על [[מסכת בבא קמא]] מאת הרב שאול ישראלי.
== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==
* [http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?Order=0&cat=3&orderby=607&search_in=0 שיעורי הרב מונדשיין באתר ישיבה]
* [http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?Order=0&cat=3&orderby=607&search_in=0 שיעורי הרב מונדשיין באתר ישיבה]

גרסה מ־09:28, 15 בספטמבר 2013

הרב פנחס מונדשיין הוא ר"מ בישיבת מרכז הרב.

קורות חייו

נולד בירושלים בב' באייר תשכ"ז לרב פרופ' אהרון, שהיה אז אברך בישיבת מרכז הרב ותלמידם של הרב הנזיר והרב בצלאל ז'ולטי.

למד בישיבת שעלבים והחל משנת תשמ"ד בישיבת מרכז הרב. הוא החל להתקרב לראשיה הרב אברהם שפירא והרב שאול ישראלי, וכן התקרב לרב יהודה גרשוני, שאיתו למד מספר שנים בחברותא בביתו ואף הוסמך על ידו להוראה. כמו כן הוסמך למד אצל הרב זלמן נחמיה גולדברג והוסמך על ידו, וכן על ידי הרב אברהם שפירא והרב מרדכי אליהו. בשבתות בהן שהה בביתו שבבני ברק, למד עם שכנו הרב אברהם גנחובסקי, ראש ישיבת טשיבין.

בשנת תשנ"ד החל לשמש כראש הכולל של הגרעין התורני ביבנה, מן הגרעינים הראשונים. במקביל היה 'נושא ונותן' ('משיב') בישיבת מרכז הרב. בשנת תשנ"ז התמנה על ידי הרב שפירא לשמש כר"מ וכמגיד שיעורים בגמרא ובאמונה. לתלמידיו הבוגרים ייסד ליד הישיבה כולל לאברכים ללימוד גמרא ושו"ע בעיון. רבים מבוגרי אותו כולל משמשים כיום ברבנות וכרמי"ם בישיבות.

בשנת תשס"ג הוסמך לדיינות ושימש מספר שנים בהתנדבות דיין בביה"ד לדיני ממונות בראשות הרב דב ליאור.

דרכו בלימוד

בשנת תשע"ב התחיל להוציא את שיעוריו לאור בסדרת ספרים הנושאת את השם שערי עיון. בספריו, כמו בשיעוריו, הוא מדקדק בדברי הגמרא והראשונים ובהגדרת המושגים.

גם בשיעורי האמונה הוא מדגיש כי יש להקפיד על דיוק בהגדרות ובמונחים; ומאידך להבחין בזוויות השונות שבהם עוסקים הדברים, מתוך שאיפה להכלילם למשנה אחת ולא למהר לראותם כמחלוקת.

ספריו

כמו כן, היה שותף בעריכת הספר "שערי שאול" על מסכת בבא קמא מאת הרב שאול ישראלי.

קישורים חיצוניים