חזון עובדיה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
==ספר חזון עובדיה==
'''חזון עובדיה'' הוא ספר שכתב [[הראשון לציון]] ו[[הרב הראשי לשיראל]] [[הרב עובדיה יוסף]].
ספר זה כולל שני כרכי [[שאלות ותשובות]] בענייני הלכות [[פסח]],  וכרך אחד של הלכות [[פסח]] בקיצור ו[[הגדה של פסח]].


ספר זה נתחבר ע"י [[הראשון לציון]] הגאון [[הרב עובדיה יוסף]] שליט"א.
בשנים האחרונות הרחיב הרב יוסף את הסדרה, חידש את הכרך של הלכות פסח עם ההגדה, והוציא כרכים נוספים על המועדים, [[ימים נוראים]], [[סוכות]], [[חנוכה]], [[ט"ו בשבט]] - הלכות [[ברכות]], [[פורים]], [[יום טוב]], [[תעניות]] בתוספת הספדים שנשא הרב במשך השנים, [[פרוזבול]], ושני כרכים על הלכות [[שבת]].
תחילתו של ספר זה הוא בשני כרכי שאלות ותשובות בענייני הלכות [[פסח]], ולאחמ"כ בכרך אחד של הלכות [[פסח]] בקיצור ו[[הגדה של פסח]].
 
[[קטגוריה:ארון הספרים היהודי]]
בשנים האחרונות הרחיב [[הרב עובדיה יוסף]] את הסדרה, חידש את הכרך של הלכות [[פסח]] עם ההגדה, והוציא כרכים נוספים על המועדים, [[ימים נוראים]], [[סוכות]], [[חנוכה]], [[ט"ו בשבט]] - הל' ברכות, [[פורים]], [[יום טוב]], [[ד' תעניות]] בתוספת הספדים שנשא הרב במשך השנים, [[פרוזבול]]. ושני כרכים על הלכות [[שבת]].
[[קטגוריה:ספרי הלכה]]
 
[[קטגוריה:ספרי שו"ת]]
==ישיבת חזון עובדיה==
הישיבה נוסדה ע"י הגאון [[הרב יצחק יוסף]] שליט"א, בנו של [[הרב עובדיה יוסף]] ומחבר הספרים [[ילקוט יוסף]], [[עין יצחק]] ו[[שלחן המערכת]].
 
בתחילה שימשה הישיבה ככולל להוראה ודיינות לאברכים מצויינים, כשבין בוגריה נמנים תלמידי חכמים גדולים המשמשים היום כרבני ערים, שכונות, ראשי ישיבות וכוללים ומורי צדק.
 
מהם, [[הרב שמואל פנחסי]], [[הרב פנחס זביחי]], [[הרב דוד יוסף]] ועוד.
 
כיום הישיבה מיועדת לבחורים.

גרסה מ־23:48, 8 בדצמבר 2010

'חזון עובדיה הוא ספר שכתב הראשון לציון והרב הראשי לשיראל הרב עובדיה יוסף. ספר זה כולל שני כרכי שאלות ותשובות בענייני הלכות פסח, וכרך אחד של הלכות פסח בקיצור והגדה של פסח.

בשנים האחרונות הרחיב הרב יוסף את הסדרה, חידש את הכרך של הלכות פסח עם ההגדה, והוציא כרכים נוספים על המועדים, ימים נוראים, סוכות, חנוכה, ט"ו בשבט - הלכות ברכות, פורים, יום טוב, תעניות בתוספת הספדים שנשא הרב במשך השנים, פרוזבול, ושני כרכים על הלכות שבת.