מכללת יעקב הרצוג

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־00:07, 25 בפברואר 2009 מאת דניאל ונטורה (שיחה | תרומות) (דף חדש: '''מכללת יעקב הרצוג''' ליד ישיבת הר עציון באלון שבות שבגוש עמיון היא מכללה ללימודי הוראה. לומדים ב...)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מכללת יעקב הרצוג ליד ישיבת הר עציון באלון שבות שבגוש עמיון היא מכללה ללימודי הוראה. לומדים בה כ-1,200 תלמידים ותלמידות. היא מתמחה המיוחד בהוראת התנ"ך. המכללה בדעה כי היא רקמה את החיבור שבין עולם האקדמיה והפדגוגיה לעולם התורני-ישיבתי של הציונות הדתית בארץ ובעולם.

המככ[ללה היא על-שם דר' יעקב הרצוג, שהיה שגריר מטעם משרד החוץ של מדינת ישראל. בין השאר, הוא היה שגריר ישראל ליד האומות המאוחדות. הוא בנו של הרב הראשי הראשון של המדינה הרב יצחק הרצוג. בדמותו הוא שילב את התלמיד החכם היהודי ואת היותו משפטן ודיפלומט.

המכללה להוראה הוקמה בשנת 1972 ליד ישיבת ההסדר הר עציון. המטרה הייתה כי בחורי הישיבה יוכלו להכשיר עצמם להוראה. במשך הזמן הפכה למוסד אקדמי. בשנת 2008 החלה תוכנית לימודי תואר שני בלימודי תנ"ך.

מכללת הרצוג משרתת שלוש אוכלוסיות:

  • בני ישיבות הסדר מגוש עציון, מדרום הרי-חברון ועוד המכשירים עצמם להוראה.
  • בנות ממדרשת מגדל עוז.
  • סטודנטים להוראה.

תוכנית הלימודים

על חוק ועל חינוך

פרופ' שמואל שילה, העומד בראש המכללה. כתב בבטאון המורים "אתרוג" על החוק ועל החינוך. לדעתו חשיבות שניהם היא כה רבה עד "שבלי חוק ובלי חינוך - אין חברה". הוא התמחה בנושאי המשפט העברי. במשך שנים רבות עסק במחקר ובהוראה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא עזב את עיסוקיו ועבר לניהול המכללה. בתפיסת עולמו, משפטים וחינוך, הם תחומים ערכיים ששניהם מיוסדים על תפיסת עולם רחבה הנוגעת לכל תחומי החיים. במשפטים יש דגש על שיויון וצדק, ויש ניסיון שדברים יהיו גלויים וברורים, שלא לדבר על ההכרל לנהל משא ומתן, לכרות חוזים והסכמים בין בני אדם. משפטים כמקצוע קשור ללימודי היהדות, שכן הטקסטים המכוננים ביהדות הם טקסטים משפטיים.




ימי עיון שנתיים

למעלה מ-15 שנה מתקיימים במכללה ימי העיון בתנ"ך . לכנס מגיעים מדי שנה למעלה מ - 3000 איש מכל רחבי הארץ. בין הנושאים שעולים בכנס: אומנות, קולנוע, שירה, ספרות, פרוזה, היסטוריה, פילוסופיה, אינטרנט, מגדר, גיאוגרפיה, ארכיאולוגיה הוראה וחינוך.

המרצים משתתפים באירוע הם: הרב יובל שרלו, הרב יואל בן נון, הרב יצחק לוי, הרב חננאל אתרוג, הרב יוסף צבי רימון, חנן פורת, פרופ' אוריאל סימון, ד"ר שמואל ויגודה פרופ' יהודה אייזנברג ועוד .

הכנס האחרון התקיים בין התאריכים: כ"ה עד כ"ח בתמוז תשס"ח 28-31/7/08 וביום שני ג' במנחם אב 4/8/08, בקמפוס המכללה שבגוש- עציון