משתמש:אריאל ביגל נ"י/ארגז חול: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
=א=
==ניסוח ראשוני: כללי עריכה==


==ב==
@אין להשתמש בתארי כבוד כלשהם, מלבד "הרב" או "רבי". התואר "גאון" יבוא רק אצל הגאונים ואצל הגר"א. האמור מתייחס הן לכותרת והן לפתיחת הערך.
@מקורות תורניים "קלאסיים" יכתבו בתבנית <nowiki>{{מקור}}</nowiki> בגוף הערך. מקורות תורנים-מדעיים וכן מקורות המובאים בלשונם באריכות או שאינם נוגעים ישירות לנאמר בגוף הערך יובאו בהערת שוליים.
@יש לשמור על אובייקטיביות (בתוך הגבולות התורניים, כמובן): א.לציין דעות יחיד (גם אם לא ידוע על חולק) בלשון "יש אומרים" או לציין את בעל הדעה בשמו או בשם ספרו (למשל: "אומר ה[[חתם סופר]]", "כתב [[הרב קוק]]" וכד'). ב. לא לנטות לדעה מסוימת בשום מחלוקת או ויכוח! ג. לתאר את גדולי ישראל בצורה אובייקטיבית- כלומר בצורה "יבשה" כביכול (בדומה למתואר בכל האנציקלופדיות, התורניות ואלו שלא, האינטרנטיות והמודפסות).


===ג===
;המשך....
 
====ד====
 
=====ה=====

גרסה מ־16:58, 4 במרץ 2012

ניסוח ראשוני: כללי עריכה

  1. אין להשתמש בתארי כבוד כלשהם, מלבד "הרב" או "רבי". התואר "גאון" יבוא רק אצל הגאונים ואצל הגר"א. האמור מתייחס הן לכותרת והן לפתיחת הערך.
  2. מקורות תורניים "קלאסיים" יכתבו בתבנית {{מקור}} בגוף הערך. מקורות תורנים-מדעיים וכן מקורות המובאים בלשונם באריכות או שאינם נוגעים ישירות לנאמר בגוף הערך יובאו בהערת שוליים.
  3. יש לשמור על אובייקטיביות (בתוך הגבולות התורניים, כמובן): א.לציין דעות יחיד (גם אם לא ידוע על חולק) בלשון "יש אומרים" או לציין את בעל הדעה בשמו או בשם ספרו (למשל: "אומר החתם סופר", "כתב הרב קוק" וכד'). ב. לא לנטות לדעה מסוימת בשום מחלוקת או ויכוח! ג. לתאר את גדולי ישראל בצורה אובייקטיבית- כלומר בצורה "יבשה" כביכול (בדומה למתואר בכל האנציקלופדיות, התורניות ואלו שלא, האינטרנטיות והמודפסות).
המשך....