משתמש:אריאל ביגל נ"י/ארגז חול: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
==ניסוח ראשוני: כללי עריכה==
==ניסוח ראשוני: כללי עריכה==
 
@ '''תארים.'''
@אין להשתמש בתארי כבוד כלשהם, מלבד "הרב" או "רבי". התואר "גאון" יבוא רק אצל הגאונים ואצל הגר"א. האמור מתייחס הן לכותרת והן לפתיחת הערך.  
@@ אין להשתמש בתארי כבוד רבניים כלשהם בצמוד לשֶם המדובר, מלבד "הרב" או "רבי".
@מקורות תורניים "קלאסיים" יכתבו בתבנית <nowiki>{{מקור}}</nowiki> בגוף הערך. מקורות תורנים-מדעיים וכן מקורות המובאים בלשונם באריכות או שאינם נוגעים ישירות לנאמר בגוף הערך יובאו בהערת שוליים.  
@@ התואר "גאון" יבוא רק אצל ה[[גאונים]] ואצל [[הגר"א]].
@יש לשמור על אובייקטיביות (בתוך הגבולות התורניים, כמובן): א.לציין דעות יחיד (גם אם לא ידוע על חולק) בלשון "יש אומרים" או לציין את בעל הדעה בשמו או בשם ספרו (למשל: "אומר ה[[חתם סופר]]", "כתב [[הרב קוק]]" וכד'). ב. לא לנטות לדעה מסוימת בשום מחלוקת או ויכוח! ג. לתאר את גדולי ישראל בצורה אובייקטיבית- כלומר בצורה "יבשה" כביכול (בדומה למתואר בכל האנציקלופדיות, התורניות ואלו שלא, האינטרנטיות והמודפסות).  
@@ התואר "מרן" יבוא רק אצל [[רבי יוסף קארו]].
@@ האמור מתייחס הן לכותרת והן לגוף הערך ולפתיחתו.
@@ תארים אקדמיים (ד"ר, פרופ' וכד') וכן תפקידים (ראש ישיבת..., מחבר ספר...) ותיאורי כבוד (מגדולי חכמי ספרד) יובאו בפתיחת הערך העוסק באותה אישיות, אך לא בכותרת.
@ '''מקורות.'''
@@ ציוני מקורות תורניים "קלאסיים" הנוגעים לגוף הערך - יכתבו בתבנית <nowiki>{{מקור}}</nowiki> בגוף הערך.
@@ מקורות המובאים בלשונם באריכות או מקורות שאינם נוגעים ישירות לנאמר בגוף הערך יובאו בהערת שוליים.
@@ מקורות מדעיים, או תורניים-מדעיים (כדוגמת ספרי מחקר תורניים על [[:קטגוריה:גדולי ישראל|גדולי ישראל]]) יובאו בהערות שוליים.
@ '''אובייקטיביות.'''
@@ ויקישיבה היא אנציקלופדיה תורנית. דעות הנוגדות את התפיסה התורנית (האורתודוקסית) - אין מקומן בוויקישיבה.
@@ בוויכוחים ומחלוקות בתוך הגבולות התורניים, הן בנושאי [[הלכה]], הן בנושאי [[אמונה]] ו[[מחשבת ישראל]] והן בנושאים היסטוריים, יש לשמור על אובייקטיביות.{{ש}}צריכה להיות הקפדה יתירה על כלל זה בנושאים הנתונים במחלוקת או בוויכוח או בפולמוס ציבורי. יש להקפיד שהערך לא יהיה מוטה לשום צד.  
@@ לציין דעות יחיד (גם אם לא ידוע על חולק) בלשון "יש אומרים" או לציין את בעל הדעה בשמו או בשם ספרו (למשל: "אומר ה[[חתם סופר]]", "כתב [[הרב קוק]]" וכד').{{ש}}ואף במקום שיש דעת יחיד, וכתב חכם מאוחר שאין חולק בין חכמי ישראל על אותה דעה, יש להוסיף "ויש מי שכתב שאין חולק בין חכמי ישראל על דעה זו".
@@ אין לכתוב: "רוב הפוסקים סוברים..." ולשונות דומים. ניתן לכתוב: "יש מי שכתב שזו דעת רוב הפוסקים" בתוספת מקור לאומר כן.
@@ יש להקפיד לתאר את גדולי ישראל בצורה אובייקטיבית, כלומר בצורה 'יבשה' כביכול (בדומה למתואר בכל האנציקלופדיות, התורניות ואלו שלא, האינטרנטיות והמודפסות). {{מקור|[- דרוש נוסח משופר!]}}


;המשך....
;המשך....

גרסה מ־15:37, 6 במרץ 2012

==ניסוח ראשוני: כללי עריכה==

  1. תארים.
  2. @ אין להשתמש בתארי כבוד רבניים כלשהם בצמוד לשֶם המדובר, מלבד "הרב" או "רבי".
  3. @ התואר "גאון" יבוא רק אצל הגאונים ואצל הגר"א.
  4. @ התואר "מרן" יבוא רק אצל רבי יוסף קארו.
  5. @ האמור מתייחס הן לכותרת והן לגוף הערך ולפתיחתו.
  6. @ תארים אקדמיים (ד"ר, פרופ' וכד') וכן תפקידים (ראש ישיבת..., מחבר ספר...) ותיאורי כבוד (מגדולי חכמי ספרד) יובאו בפתיחת הערך העוסק באותה אישיות, אך לא בכותרת.
  7. מקורות.
  8. @ ציוני מקורות תורניים "קלאסיים" הנוגעים לגוף הערך - יכתבו בתבנית {{מקור}} בגוף הערך.
  9. @ מקורות המובאים בלשונם באריכות או מקורות שאינם נוגעים ישירות לנאמר בגוף הערך יובאו בהערת שוליים.
  10. @ מקורות מדעיים, או תורניים-מדעיים (כדוגמת ספרי מחקר תורניים על גדולי ישראל) יובאו בהערות שוליים.
  11. אובייקטיביות.
  12. @ ויקישיבה היא אנציקלופדיה תורנית. דעות הנוגדות את התפיסה התורנית (האורתודוקסית) - אין מקומן בוויקישיבה.
  13. @ בוויכוחים ומחלוקות בתוך הגבולות התורניים, הן בנושאי הלכה, הן בנושאי אמונה ומחשבת ישראל והן בנושאים היסטוריים, יש לשמור על אובייקטיביות.
    צריכה להיות הקפדה יתירה על כלל זה בנושאים הנתונים במחלוקת או בוויכוח או בפולמוס ציבורי. יש להקפיד שהערך לא יהיה מוטה לשום צד.
  14. @ לציין דעות יחיד (גם אם לא ידוע על חולק) בלשון "יש אומרים" או לציין את בעל הדעה בשמו או בשם ספרו (למשל: "אומר החתם סופר", "כתב הרב קוק" וכד').
    ואף במקום שיש דעת יחיד, וכתב חכם מאוחר שאין חולק בין חכמי ישראל על אותה דעה, יש להוסיף "ויש מי שכתב שאין חולק בין חכמי ישראל על דעה זו".
  15. @ אין לכתוב: "רוב הפוסקים סוברים..." ולשונות דומים. ניתן לכתוב: "יש מי שכתב שזו דעת רוב הפוסקים" בתוספת מקור לאומר כן.
  16. @ יש להקפיד לתאר את גדולי ישראל בצורה אובייקטיבית, כלומר בצורה 'יבשה' כביכול (בדומה למתואר בכל האנציקלופדיות, התורניות ואלו שלא, האינטרנטיות והמודפסות). [- דרוש נוסח משופר!]
המשך....