פולסא: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
מ (טיפול בסוגריים מיותרים בתבנית:מקור)
 
(8 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
מטבע שעדיין לא טבעו בו צורה; ויש מפרשים: מטבע שאינו סחיר כי אם בדוחק; ויש מפרשים: מטבע שנשברה או נסדקה צורתו, ואינו שווה אלא שווי משקלו, או שכל שימושו אינו אלא לצורך משקל.
[[מטבע]] שעדיין לא טבעו בו צורה<ref> בתוספות (בבא מציעא מד, א, ד"ה אסימון) מבואר, שהוא עשוי ברוחב, בעובי ובמשקל של מטבע, ואינו חסר אלא הצורה. אולם מלשון הרמב"ם (מעשר שני פ"ד ה"ט; מכירה פ"ו ה"ב) משמע, שאינו בגודל של מטבע. עיין שם.</ref>; ויש מפרשים: מטבע שאינו סחיר כי אם בדוחק; ויש מפרשים: מטבע שנשברה או נסדקה צורתו, ואינו שווה אלא שווי משקלו, או שכל שימושו אינו אלא לצורך משקל.אין מחללים [[מעשר שני]] על "פולסא", שנאמר {{מקור|דברים יד, כה|כן}}: "וצרת הכסף בידך", ודרשו: "כסף שיש עליו צורה".


==הערות שוליים==
<references />


 
[[קטגוריה:אנציקלופדיה תורנית מרוכזת]]
אין מחללים [[מעשר שני]] על "פולסא", שנאמר {{מקור|(דברים יד, כה)}}: "וצרת הכסף בידך", ודרשו: "כסף שיש עליו צורה".
[[קטגוריה:מטבעות]]
 
 
 
 
 
[[קטגוריה:תורנית מרוכזת]]

גרסה אחרונה מ־13:54, 5 בספטמבר 2012

מטבע שעדיין לא טבעו בו צורה[1]; ויש מפרשים: מטבע שאינו סחיר כי אם בדוחק; ויש מפרשים: מטבע שנשברה או נסדקה צורתו, ואינו שווה אלא שווי משקלו, או שכל שימושו אינו אלא לצורך משקל.אין מחללים מעשר שני על "פולסא", שנאמר (דברים יד, כה): "וצרת הכסף בידך", ודרשו: "כסף שיש עליו צורה".

הערות שוליים[עריכה]

  1. בתוספות (בבא מציעא מד, א, ד"ה אסימון) מבואר, שהוא עשוי ברוחב, בעובי ובמשקל של מטבע, ואינו חסר אלא הצורה. אולם מלשון הרמב"ם (מעשר שני פ"ד ה"ט; מכירה פ"ו ה"ב) משמע, שאינו בגודל של מטבע. עיין שם.