פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ג ב

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ג ב אדם צריך שכל מעשיו יהיו מכוונים אך ורק לדעת את הקדוש ברוך הוא ולא לדברים אחרים. ובכול דבר שהוא עושה אפילו בישיבתו, קימתו, ודיבורו יכוון לדעת את הקדוש ברוך הוא. לדוגמה: כאשר האדם עובד או עושה עסקים, לא יעשה את זה רק בשביל להרוויח ולצבור כסף, אלא יכוון את עבודתו לכך שיהיה לו כסף בשביל לאכול, לבנות בית ולהתחתן. כלומר הוא מרוויח כסף בשביל יעד מסוים ולא לשם הרווח. וכן כשאוכל יאכל בשביל להברות גופו ואבריו, ולא בשביל ליהנות-וממילא כיוון שמכוון באכילה רק להנאתו יאכל רק דברים שטעימים לו. וכן לא יבעל לשם ההנאה. וכיוון שאדם אוכל בשביל בריאות גופו ולא בשביל ההנאה, יאכל רק דברים שמועילים לגופו גם אם הוא לא נהנה מהטעם שלהם. ולא יאכל דברים שמזיקים לבריאותו גם אם הם מתוקים וטעימים. לכן מי שהגוף שלו חם לא יאכל בשר ודבש, ולא ישתה יין כיוון שהם מזיקים לו. אלא ישתה מי עולשים שבריאים לו למרות שהם מרים. וכשנוהג ככה יוצא שכל אכילתו זה רק בשביל שיהיה גופו בריא, כיוון שאי אפשר לגוף בלא אכילה ושתייה. וכן כשבועל יבעל כדי לקיים את הזרע או בדרך רפואה לגוף שצריך את זה מידי פעם, וממילא לא יבעל רק כשמתאווה.